pondelok 22. novembra 2010

Niečo nové do knižnice

Dvaja spisovatelia, dve spisovateľky a jedna extra chuťovka pre módnych fajnšmekrov. Niektorú z týchto kníh si pod stromčekom určite nájde veľa Slovákov a Sloveniek. Aj vy?

Lucia Kollárová - Bradaté problémy s láskou
Ostych použiť toaletu v byte nového partnera... dilema či byť milou a sladkou alebo skôr cool ženou... otázka, ako získať späť muža, čo chce s vami byť už len kamarát. Toto sú len tri z množstva viac, či menej uletených vzťahových dilem, ktoré známa autorka Lucia Kollárová zahŕňa do kategórie „bradatých problémov s láskou“. Do knihy s rovnomenným názvom pozbierala svoje články a eseje o mužoch, vzťahoch a láske. Pre fanúšikov Kollárovej ľahkého pera, úprimnosti a svojského zmyslu pre humor je táto zbierka vlastne povinná jazda... Jedná sa o zbierku najlepších článkov napísaných pre časopis La Femme.

 Iva Kučerová - Muži, manželstvá a iné problémy
Je muž, ktorému chcete povedať svoje "áno", naozaj ten pravý?
A stačí vôbec láska na to, aby sme boli v manželstve šťastné?
Klára má za sebou zásnuby a pred sebou istotu lásky v manželskom prístave.
Jej dni napĺňa snívanie o dokonalej svadbe a noci trávi po boku muža svojich snov.
Až kým si pomaly nezačne uvedomovať, že si nemôže byť ničím istá - a svojimi citmi
už vôbec nie... Vtipne a s nadhľadom o tom, ako prežiť svadobné prípravy a ako zvládnuť
syndróm šialenej nevesty. Diagnóza, ktorá spôsobuje, že sa budúca nevesta pár
mesiacov pred svadbou úplne zblázni a tyranizuje celé svoje okolie, alebo začne
mať pochybnosti o tom, či robí správny krok, totiž nie je žiadna sranda... 

 Pavel Hirax Baričák - Nauč ma umierať
Príbeh Lukáša, ktorému sa rozpadá manželstvo a dokonca ho stretáva aj vážny zdravotný problém. Napriek tomu vstáva z prachu a verí, že všetko sa obráti na dobré. Nový román od Hiraxa v ktorom sa autor zameral na silu myšlienky. Nie sú zázraky. Človek dokáže všetko. Stačí myšlienka a neporaziteľná viera a môžeme chodiť po vode, žeravých uhlíkoch, liečiť seba i ostatných, stať sa bohatým, úspešným, šťastným. Je to v nás, sme predsa boží. Čo si vieme predstaviť, to môžeme aj dostať. Hocijakú šialenosť. Nepotrebujeme na to nijaké oltáre, kňazov, peniaze, doktorov či psychológov. Len neporaziteľný zámer v hlave. Stačí sa ustáliť, pozitívne myslieť, želať si a veriť tomu. Čo vysielame, to priťahuje.

Pavol Fabian - Ketamínový fantóm
 Roku 2009 v uliciach Bratislavy neznámy páchateľ prepadával osamelé ženy. Pri útoku používal ketamín – silné anestetikum, ktoré obeť okamžite ochromilo. Znehybnené ženy okradol, alebo sexuálne zneužil. Pátranie po sériovom zločincovi komplikovala skutočnosť, že obete okrem spôsobu napadnutia nemali nič spoločné. Polícia útočníka dodnes nevypátrala. Autor príbehu má každodennú skúsenosť s používaním ketamínu a detailne pozná jeho účinky a pôsobenie na organizmus. Na základe známych indícií vytvoril vlastný príbeh a možný obraz tzv. ketamínového fantóma. Pavol Fabian (1956, Bratislava) je zverolekár, spisovateľ a cestovateľ. Vydal sedem kníh, je autorom poviedok a cestopisných reportáží, spolupracoval na príprave zábavných relácií pre rozhlas, získal cenu Slovenského literárneho fondu. V roku 2009 uskutočnil prvovýstup na najsevernejšiu aktívnu sopku Beerenberg na ostrove Jan Mayen v Arktíde.

FASHION NOW 2
 Doteraz najrozsiahlejšia publikácia o móde a módnych návrhároch sa dočkala českého prekladu!
Časopis I-D vybírá 160nejlepších módních návrhářů z celého světa. Fashion Now 2 je rozšířeným vydáním průvodce světem nejvýznamnějších módních návrhářů světa od největších hráčů v mezinárodním průmyslu po sportovní a nezávislé značky, který připravil kultovní britský časopis i-D. Fotografie, odrážející nejlepší módu a styling, pocházejí z archivu časopisu. Textovou část tvoří úvod zakladatele a šéfredaktora a články o faktorech, jež ovlivňují dnešní tvář módy: systém módních přehlídek, postavení návrháře pro celebrity a rostoucí význam pánské módy.

2 komentáre :

  1. tak asi porozmyslam nad fashion now 2, kedze mam 1. uvidim....asi si zrobim malu radost na vianoce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak tie prve dve snad nie :((( takymto kniham vecne riesiacim ako sa ma zena spravat aby si chlapa udrzala som sa vzdy zdaleka vyhybala....maju aj chlapy taketo knihy "ako si udrzat zenu"? :D:D
    Prvotina Ivy Kucerovej bola mila, zlata, druhu knihu som ani nedocitala a tretiu ani nezacnem :)

    OdpovedaťOdstrániť