nedeľa 24. októbra 2010

Navždy sa zachová, tá naša stužková...

Je koniec októbra - niekto má už svoju stužkovú za sebou, ale veľká väčšina budúcich maturantiek (chlapci to predpokladám veľmi neriešia) je pravdepodobne vo vytržení, lebo sa aspoň na jeden deň budú môcť zahrať na princezné, dámy, dospeláčky, krásky, éterické bytosti a ďalej pokračujte sami...

Nič si nenahovárajme, na Slovensku stále platí, že stužková je aj v roku 2010 prehliadkou lacného saténu, našľahaných sukní, gýčových flitrí a ešte gýčovejších účesov. Suma sumárum = dievčatá väčšinou nevyzerajú ako krásky, ale ako kalorické torty. Našťastie sa čoraz častejšie objavujú svetielká nádeje v podobe dievčat, ktoré pochopili, že našľahaná sukňa a drdol na hlave svedčali akurát ich sesterniciam na začiatku 90. rokov. Ale je vás stále málo, baby... A tak sa poďme opäť pozrieť na menšiu prehliadku z módneho podsvetia.

Pohrebná farba, obligátny korzet, chýba ešte tajomný šálik cez plecia...
Prečo by ste mali vyzerať staršie a navliecť sa do šiat, ktoré z vášho tela urobia vianočný stromček?

Nezabudnime na princeznú... Páči sa vám to? Super, ale chlapom budete pripadať ako dieťa.

Morská panna v spojení s echt lacnou aplikáciou vás zaraz vrátia do komunizmu...

Lacný šifón z vás urobí púťovú speváčku...

Že sexy strihaná sukňa a luxusné plastové kamienky? Iste, ale akurát tak v televíznej estráde.

Čierna vdova

Ak chcete byť na stužkovej za štetku, nech sa páči:

Dôkaz, že aj krátke šaty sa dajú sprzniť:

Pomoooooooooooooc

Ale tak toto je vážne vrchol!
 
Som zástanca krátkych šiat, ale toto.... ehm... striptíz ako súčasť programu?

No, a už by aj stačilo módneho podsvetia, nie? Myslím, že sami si utvoríte názor o tom, čo už v súčasnosti na stužkovú ani náhodou nepatrí. A čo patrí? Jednoduchosť. Zabudnite na všelijaké cukríkové a neónové farby, naberané sukne, šáliky, gýčové aplikácie... A zabudnite aj na reči typu "krátke šaty na stužkovú nepatria", pretože patria a môžete v nich vyzerať stokrát lepšie než v obrovskej róbe z tej požičovne na námestí (ale neinšpirujte sa mnou vyššie uvedenými príkladmi)! ;) Chcete konkrétnu inšpiráciu? Nebudem zbytočne prilievať vodu do mlyna, pretože túto problematiku skvelo popísala Andrea Nováková na Stajl.sk.

5 komentárov :

  1. super, zase si ma pobavil! a uplne suhlasim.. len som bola zvedava na nejake navrhy alternativ (aj ked mam uz davno po stuzkovej)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. veľmi sa mi páčili komentáre k šatám, zasmiala som sa :D ale zase musíme brať na úvahu, že 100 ľudí - 100 chutí, takže to čo sa nepáči mne sa môže páčiť vám a pod.
    Inak, ja som za dlhé šaty na stužkovú :-) krásne korzetové šaty mne nič nenahradia :) ja sama som mala dlhé,korzetové

    OdpovedaťOdstrániť
  3. normalne mam teraz strach si vybrat nejake saty na stuzkovu, aby som nahodou nezapadla do nejakej z vyssie uvedenych skupin :D

    OdpovedaťOdstrániť