streda 27. októbra 2010

Magazín Gala prichádza na Slovensko

Na slovenský trh pribudne po OK! ďalší prémiový licencovaný magazín o celebritách a životnom štýle. Začiatkom novembra vyjde prvé číslo slovenskej mutácie časopisu Gala.
Pôjde hlavne o adaptáciu originálneho Gala vydávaného v Nemecku a vo Francúzsku s identickým obsahom zameraným na svetové celebrity, módu, krásu a životný štýl.

Primárnou cieľovou skupinou Gala sú ženy staršie ako 20 rokov. Na Slovensku bude vychádzať ako mesačník v rozsahu 116 strán za predajnú cenu 2,10 €. Nový titul vstúpi do distribúcie s tlačeným nákladom 15-tisíc kusov, odhadovaný predaj je na začiatku do 10-tisíc výtlačkov.

Licenciu na Gala vlastní najväčší európsky vydavateľský koncern Gruner + Jahr so sídlom v nemeckom Hamburgu. Titul začal vychádzať v roku 1993 vo Francúzsku, o rok neskôr vznikla ďalšia silná mutácia v Nemecku a postupne pribudli aj ďalšie v Poľsku (2001), Rusku (2004), Chorvátsku (2007), Litve (2009), Sýrii (2009), Libanone (2009) a naposledy v Kuvajte (2010).

5 komentárov :

  1. ake vydavatelstvo ho ma pod zastitou u nas?resp kto to bude mat nastarosti?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nové vydavateľstvo Media Publishing, šéfredaktor kedysi písal pre SME

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A oni zatial neaju ziadnu stranku? lebo by ma o tom zaujimalo nieco viac, ale nic som nenasla..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. kampaň začne až s predajom pilotného čísla (behom prvých 10 novembrových dní)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ak by chcel niekto vedieť ako asi Gala vyzerá a nikdy ešte nečítal zahraničnú edíciu, nech si kúpi český týždenník Story, ten síce na obálku dáva len české celebrity, ale obsah tvoria aj zahraničné hviezdy, móda či krása a najmä v takmer identickom dizajne ako má Gala

    OdpovedaťOdstrániť