sobota 23. októbra 2010

Ako sa Alex schuti zasmial

O nás - o fashion blogeroch - sa toho popísalo už veľa. Že sme povrchní, hlúpi, sprostí, obmedzení, idioti, detičky, ktoré nemajú nič lepšie na práci, že sa jednoducho nudíme a vôbec, že očividne žijeme "zbůhdarma", lebo nechodíme zachraňovať hladujúce deti do Afriky, ani sa nesnažíme vynájsť liek na rakovinu. Bože, to je od nás tak hlúpe a povrchné, že sa odmietame na svet pozerať tuctovým okom, ktorému vládnu trekové tenisky, šuštiakové bundy, ponožky v sandáloch a gélové nechty. Určite to už schytal každý z vás a tentoraz prišiel rad aj na mňa... Kde? Nuž, tu. Najprv prečítajte, potom pokračujeme.

Hotovo? Super. A čo idem robiť teraz? No samozrejme, že si idem schuti zarýpať, pretože to milujem; rovnako ako milujem aj vás - mojich čitateľov! :-*

Najskôr jedna rozprávka. Keďže sme hlúpi a knihy nečítame, našťastie je v obrázkoch:
 Milá pani anonymná alias mega profesionálka v tvorbe gélových pahnostov; Ehm, pardon, gélových nechtov:

1. Plačem, slzy roním, ani ranená breza sa mi nevyrovná, pretože som jednoducho laik, ktorý vie vraj o gélových nechtov kulové. Máte pravdu, viem o tom kulové. Ja totiž nepotrebujem vedieť, či je teraz najviac free-cool-in akryl alebo gél, či v ozdobách letia zajačiky Playboy, nežné kvietky alebo miniatúrne vagíny; mne stačí vedieť, že gélové a všetky ostatné podobné nechty sú odporné, hnusné, degustiózne, no čo vám poviem, jednoducho sa mi chce pri pohľade na ne vyvracať aj posledné zvyšky minulotýždňového obedu.

2. Ževraj vás hádžem do jedného vreca. Pardón, nevedel som, že je potrebné odstupňovať to podľa toho, aký je stupeň zla, ktoré vykonávate. Tak fajn, gélové nechty sú buď:
+ fujtajbl
+ echt fujtajbl
+ setsakramentský fujtajbl
Kam sa zaradíte vy, to je už vaša vec. Stále je to len lepšie miesto v jednom obrovskom smetiaku.

3. Vraj vám ubližujem, lebo vy to robíte z lásky a pre potešenie žien. Vy to nerobíte zo žiadnej lásky, ani pre potešenie žien. Vy to robíte kvôli prilepšeniu si k sociálnej podpore alebo k platu upratovačky/kuchárky/predavačky. Prečo? Pretože úspešná žena, ktorá sa vyhrabala z bahna rodnej dedinky v údolí a vzdelanie sa u nej neskončilo absolvovaním praktických skúšok na miestnom učilišti, nemá potrebu kupovať si "lampičky, géločky, ozdobečky" a obťažovať svojou neschopnosťou a deficitom akéhokoľvek vkusu, talentu a súdnosti svoje široké okolie. A aby som nezabudol, to, že si niektoré z vás okrem kúpy lampičky & spol. prenajali kdesi na periférií dediny nejakú búdu a nazvali to "Nail art salón", z vás ani náhodou nerobí ani umelkyne, ani podnikateľky.

4. Vraj je to v prvom rade umenie. Vážená dáma, odporúčam vám navštíviť najbližšiu galériu alebo si aspoň kúpte knihu nazvanú Dejiny umenia, tam sa dozviete, čo je to umenie, dokonca aj čo je to moderné umenie.

5. Vraj pozerám príliš filmov. Nuž, mám na to nárok, narozdiel od vás som sa totiž dávno naučil pravidlá slovenského pravopisu, a preto mi zostáva čas aj na tie filmy. Čo tak obetovať čas, ktorý by ste strávili prznením rúk jednej svojej zákazníčky na to, aby ste vytiahli zošity slovenčiny zo základnej školy a precvičili si gramatiku?

6. Mne sa spí každý večer výborne, pretože večer zaspávam a ráno sa zase zobúdzam s pocitom, že sa pokúšam robiť tento svet krajším, keď odsudzujem to vaše vznešené umenie.

A na záver ukážka toho, ako to dopadá, keď si niekto pletie maniodepresiu s umením.

vrrr, som bad girl
všimnite si prstienok, ladenie je predsa dôležité

jahodová zmrzlina 100 rokov po záruke

gélové nehtíky najlepšie vyniknú na rukách závislej fajčiarky
Alenka v říši divů
Avantgardný menzes?
Disney je večný
Hej hou, hej hou, už trpaslíci jdou...

6 komentárov :

  1. Prečítala som si komentár od "anonymnej umelkyne". Súdiac podľa jej prejavu a gramatiky sa čudujem, že s tým jej IQ je vôbec schopná vykonávať povolanie "nechtovej dizajnérky"!!! Rozozná vôbec žltú od zelenej??? :D
    Každopádne Alex, nič si z toho nerob. Ja úplne M I L U J E M tvoj štýl písania, tvoj humor, sarkazmus....VŠETKO!!! :)))))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem timbo! :) ja si z toho ani nič nerobím, ale nedalo mi na to nezareagovať, pretože to bol výborný námet na štipľavý článok :D a ďakujem za pochvalu, len podľa vašej odozvy viem, či robím veci dobre, zle, alebo či to mám rovno zabaliť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. neznášam gélové nechty. Nikomu to nepristane. Nikomu! Je to strašne gýčové, pôsobí to lacno (áno, aj vtedy keď je to spravené s ultra super dobrom špicovom salóne). Radšej nech si nechajú narásť svoje nechty a na tie kresliť, maľovať..toto je o ničom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Foly, lenže vysvetli to tým ženám, čo si myslia, že s takými nechtami vyzerajú sexy, úžasne, zvodne a neviem ešte ako...

    Milé ženy, nevyzeráte zvodne, vyzeráte ako lacné štetky.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mile zeny to videli v porne a myslia si ze tym niekoho ohuria, pretoze nemaju zakladne znalosti o tom, co je to vkus.
    No, bohuzial, su aj muzi, ktori maju radi ked zena vyzera skor ako umelohmotna nafukovacia babika :)
    S tym umenim ma to rozosmialo. Nepamatam si, ze by sme si niekedy na dejinach umenia spominali gelove nechty :D Aj ked ako sucast nejakeho rozpravkoveho/hororoveho/fantasy kostymu vo filme si to viem predstavit... Ale tam by to bolo neprakticke, ak by s tym herecka musela zit, kym to neodpadne :D
    Takze neviem...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ze avantgardny menzes :-DD som sa skoro zosypala z postele od smiechu, si fakt dobry, len tak dalej...

    OdpovedaťOdstrániť