utorok 19. októbra 2010

Hervé Légere Homme - ako vonia?

Najskôr zloženie popisované Avonom, potom reklamný slogan a potom moja recenzia:

Hlava:                                Srdce:                       Základ:
stredozemný grapefruit        santalové drevo          pačuli
japonské yuzu                    céder                        ambra
indický zázvor                     haitský vetiver           mošuš (pižmo)

Reklamný slogan:
Je ťažké naňho zabudnúť, ak od prvého okamžiku viete, že je to ten pravý. Atraktívny, plný energie a vášne. Sebavedomý muž, ktorý je verný a nehraje žiadne hry. 100 % mužnosť. To je vôňa Hervé Léger Homme.
No, a teraz reklamné slogany a oficiálne zloženie bokom, pretože môj nos a mozog na to po toľkých skúsenostiach s vôňami už dávno nenaletia.

Grapefruit? Nikde.
Yuzu? Kdesi by sa maličký závan našiel, ale ten sa po 5 minútach porúča do zabudnutia.
Zázvor? Tak to áno.
Santalové drevo? Niečo by sa našlo.
Céder? Trošku väčšia štipka.
Vetiver? Ale hej, niekde tam je.
Pačuli? Závan.
Mošuš alias pižmo? To je v takmer každej pánskej (a často aj dámskej) vôni, pretože niečo vôňu musí držať pohromade.
Ambra? Rozhodne.
Hm, ale je tam ešte niečo... Niečo čisté, ale zároveň by to niekoho mohlo dosť otravovať... No jasné - mydlo! Klasické, obyčajné biele mydlo. A možno aj trochu medu.

Suma sumárum: Hervé Léger Homme je vydarená a vyvážená pánska vôňa, ktorá je však na míle vzdialená vôňam typu Hugo Boss či Gucci alias masovkám, ktoré cítiť všade. Je rozhodne mužná, ale obávam sa, že nie mužná pre slovenských ockov, ktorým majú túto vôňu manželky kupovať na Vianoce. Jej vôňa je čistá, sofistikovaná, teplá, trochu ťažšia a sladšia (flakón aj farba roztoku k nej vcelku sedia), mydlo je v nej jasne cítiť, preto ten, komu sa už len pri pomyslení na mydlo robí "šoufl", nech ani neprivoniava. Dosť možné, že niektorí muži budú mať po streknutí na kožu doslova potrebu ísť sa umyť. Stretol som sa s názorom, že je veľmi podobná vôni Terre od Hermés; no, možno nejaká tá podobnosť by sa našla, ale nič zásadné. Hervé Léger Homme nie je nič pre milovníkoch akvatických či citrusových vôní, pretože nie je ani trošku svieža, ale fakt ani trošičku.

V rámci uvádzacej akcie dostanete za 40 eur k 75 ml toaletke aj balzám po holení, sprchový gél a zlatú darčekovú taštičku. Cena je podľa môjho názoru veľmi dobrá.
PS: toto je prvá recenzia voňe na tomto blogu; chcel by som ich robiť naďalej (aj dámskych), ale len ak bude od vás spätná väzba = teda ak si ich radi prečítate či okomentujete. :) Nechcem písať recenzie, ak o ne nie je záujem, lebo by to vyzeralo podľa mňa divne. 0:-)

2 komentáre :

  1. Herve Leger je zaujímavá vôňa, originálna a netuctová. Podľa mňa je ako stvorená pre čerstvo dospelých chlapov, ktorí nechcú nejakú športovú vôňu na spôsob Lacoste, ale ani veľmi luxusnú. Je silná, no pochopiteľne sa nemusí páčiť každému, ono tú vôňu dokonale vystihuje reklama, Parížska ulička, jesenný teplejší deň, košeľa a mierny temperament. S recenziou sa stotožňujem a s vôňou som viac ako spokojný. 9/10

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Konečne mi recenziu okomentoval aj chlap! :D škoda, že nepodpísaný, ale nevadí! ;) budem rád, keď bude recenzie konečne komentovať aj nejaký muž

    OdpovedaťOdstrániť