pondelok 20. decembra 2010

Najkrajšia maturantka?

Moje oko trpezlivo sledovalo priebeh súťaže o Naj maturantku, ktorú v novembri vyhlásil internetový magazín Glanc.sk. Dôvod bol prozaický - nemohla sa mi naskytnúť lepšia šanca ako pomerne jednoducho získať skvelý článoček pre môj blog. Dnes som sa dočkal: súťaž sa skončila, víťazky sú známe a ja si tak môžem schuti zarýpať. Kiež by na to nebol dôvod! Ale to by sme nemohli žiť na Slovensku, kde sa stále sa vrchol luxusu považuje našľahaný čínsky PES satén, dekadentný drdol na hlave a opálenie zo solárka. A najväčšia sranda tejto súťaže je, že o víťazke nerozhoduje žiadna odborná porota a ani len žiadna skupinka béčkových slovenských celebritiek, ktoré o móde vedia hovno, ale rady sa k všetkému vyjadrujú... Nie, nie, hodnotili sme totiž MY - čitatelia, teda, aby som to upresnil - hodnotili rodičia, súrodenci, bratranci, babky, dedkovia a hlavne kamky a kamoši našich súťažiacich. Je preto prirodzené, že nevyhrala najkrajšia, ale tá, ktorá dokázala všelijakým otravovaním presvedčiť čo najviac známych, aby na ňu klikli. Budiš, každý si nejak potrebuje pomasírovať ego. Ceremónia začína, vítam vás.

Ale najskôr upozornenie: tento článok hodnotí šaty, prezentáciu a celkový dojem. Nie individuálnu telesnú krásu jednotlivých dievčat!

Víťazkou sa stala gymnazistka Evelyn. Pozrime sa, čo tu máme: obligátnu šľahačku určenú chudobnému ľudu alias vyžadované bohaté riasenie z viacerých vrstiev je tu nahradené lacným naberaným efektom. Evelyn, keď nemám prachy na Veru Wang, nejdem sa hrať na princeznú. Cukríková ružová farbička sa hodí, že jo? Je predsa seksi. Kto ju považuje za sexy, nech zdvihne ruku. Korunka vo vlasoch; odpadávam. Gélové nechty nekomentujem, to je predsa jasné, že na stužkovú je to must-have! PS: druhýkrát sa postav ďalej od foťáku, blesk ti deformuje farbu šiat a nevidíme ich spodok.
Na druhom mieste sa umiestnila budúca zdravotná sestra Barbora. No! Ja žasnem - konečne žiadna šľahačka! Splývavé šaty vkusnej žltej farby, nikde žiadna zbytočná ozdoba, gorálky, trblietky a ornamenty. Možno by sa dalo uvažovať, že farba šiat príliš nelichotí farbe Barborinej pokožky, ale nebudeme až tak rýpať. Avšak: čo vylepšili šaty, to pokazil účes. Podobné kučeravé hniezda sú už dávno demodé a vrcholom hnusu sú "zvodné" voľne padajúce pramene na jednej strane hlavy. Komu pripadajú zvodné, nech aj tentokrát zdvihne ruku.

Na treťom mieste sa s výrazným odstupom (asi má málo kamarátov) umiestnila Ivana z priemyslovky. A tu to začína. Čo si budeme nahovárať, Ivana nie je žiadna útla divožienka, a tak stavila na čiernu, lebo predsa čierna zoštíhľuje! Samozrejme, ale nie v lesklom variante a s riasením na miestach, ktoré by pri požiadavke na dosiahnutie zoštíhľujúceho efektu rozhodne nariasené byť nemali... Namiesto pekného dekoltu prsia vložené do neforemného výstrihu doslova ako dve pštrosie vajcia a vôbec, veď to všetko vidíte sami. Pochválil by som vlasy - konečne prirodzenosť, lenže úprava vlasov zostala očividne na polceste od toho, ako by mala vyzerať. S takýmito vlasmi môže ísť dievča do školy aj v bežný deň, na stužkovú to chcelo jednoducho viac glamouru! A zastrihnúť končeky.

Každopádne, naše tri "víťazky" rozhodne nie sú to najhoršie, čo táto súťaž priniesla. A tak už len v krátkosti:

Niektoré dievčatá sa chceli očividne iba vidieť na internete. Alebo možno týmto spôsobom hľadajú ženícha, ktovie... Ako inak si vysvetliť, že do súťaže o naj maturantku pošlú fotku, z ktorej sa nedá rozoznať lautr nič? Haló, Karin, tu išlo predovšetkým o tvoje šaty!!!

No čo, Zuzka? Chutí ti tá krémová polievka? Super, ale koho to zaujíma?????

Čo by to bola za stužková, keby si ju niektoré dievčatá nepomýlili s kabaretom.

A niektoré si ju zase pomýlili s bratislavskou výpadovkou.

A potom tu máme dievčatá, ktoré sú TAK fádne a nudné, že sa tu museli ocitnúť len preto, lebo inak by po nich ani pes neštekol:

PS1: zo všetkých dievčat, ktoré tam poslali fotky, si podňa mňa ani jedna jediná nezaslúži plnohodnotnú pochvaľu! Ani jedna! A než by som mal chváliť polovične, radšej nebudem chváliť vôbec!
PS2: podobnú súťaž vyhlásil aj server zena.sme.sk; súťaž takisto sledujem a takisto sa už chýli ku koncu. Ale písať o nej asi nebudem. Načo písať druhýkrát o tom istom.

15 komentárov :

  1. Presne..Ale niektoré fotky sú fakt brutálne.Tá ružová Barbie nemá chybu:D:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. barbie a tie dve z vypadovky do vyhrali:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Alex, ja som sa zase pobavila :) Vyčaroval si mi úsmev na tvári, skoro ako vždy. Avšak zaujímala by ma fotka tvojej osoby z tvojej stužkovej. Je možné ju niekde uvidieť? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Alex, ty si zlyyyy ahahahah
    Dobre som sa nasmiala, ale co... kde mas pravdu, tam mas pravdu...

    xx
    M.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. no že som ja neposlala fotku!! do riti:D

    No tak tá prvá, tam sa zmiešalo všetko zlé čo len mohlo, korunka, torta, nevkusné nechty...

    zato druhá slečna, tak tá vyzerá 1000krát lepšie. Jediná, jediná jedna vec čo ma tam ruší je ten kvet cez rameno. Inak by bola jednička:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja sa k tomu vyjadrovať nebudem, lebo ja som na mojej stužkovej nevyzerala o nič lepšie :D ale to už bolo dávno, a nebolo nič na výber ...
    Teraz existuje milion obchodov kde predávajú krásne šaty a nemusí to byť požičovňa spoločenských šiat, dajú sa vyhrabať aj v Zare či H&M, hocikde. Tak prečo sa preboha deje takáto zloba??? :DDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Haha...NIe!!! Tak dobre som sa dávno nezasmiala....:DDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  8. :))))) ked si spomeniem co som ja nosila na strednej, tak stuzkova bola este to najmensie zlo, esteze to bolo uz tak davno.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. No tak nedá mi nezapojiť sa.. Náhodou súhlasím. :) Nerozumiem tomu ako je možné, že tie baby si nevedia aspoň raz v živote vybrať šaty,ktoré sú štýlové, pekné a nezhovďujú ich? :) OMG :) bola som na sestrinej stužkovej tento rok a okrem mojej setry tam boli samé šľahačky.. no des ...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. boze, kde je vkus?...minimalizmus, jednoduchost, TRIEZVOST????preco stuzkove = prezentacia zenskeho pokolenia v nechutnych tortach a gycu?
    ale zas ruku na srdce, nie kazde dievca na slovensku zaspava s vogue v ruke, zapina internet s domovskou strankou nejakeho fashion blogu, a na stene ma plagaty wintour, dello russo atd.tym som sa asi nepriamo chcel spytat, kde tento "trend" vlastne vzikol...

    Alex, dobry blog :)


    Mr. J

    OdpovedaťOdstrániť
  11. no a pozerala som to na zena.sme.sk a tam su teda hviezdy to sa musi nechat:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. no prosto vitazka :D:D:D

    ale ta druha sa mi paci. Dokonca ani na ten uces by som tak nenadavala. Paci sa mi, ze je to take jemne nedbanlive Nemusi byt vsetko umelo dokonale. A nemam nic ani proti kuceram. Ked nie su prilis umele. Cele mi to pride take anticke, paci sa mi to. Ale farbu siat by som asi zvolila inu. Moja spoluziacka mala kedysi podobne saty v nadhernej zelenej farbe s rozpustenymi dlhymi blond (od prirody, nie od farby) vlasmi a vyzerala ako krasny elf.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. aaaa! suhlasim s Foly, preco som tam neposlala fotku? :D
    toto je presna ukazka nasho slovenskeho zmyslania. 90% dievcat vyzera takto. Proste rukavicky, korunky, vlasy do nebies musia byt! a stras! ten niesmie chybat.

    OdpovedaťOdstrániť