pondelok 27. decembra 2010

Keď rodina kliká ostošesť

Konečne sú sviatky za nami a ja môžem s pokojným svedomím zahodiť masku vľúdnosti, mieru a láskavosti. Pekelné ohne šľahajú, módny sajrajt sa už varí - ide sa rýpať!

Že vyhlásil súťaž o "Naj maturantku" bulvárny server Glanc.sk, to ma nejak neprekvapilo, ale že sa na podobnú úroveň znížil aj denník SME, to so mnou trochu zatriaslo. To už vážne nie je o čom písať? Hold, proti gustu žiaden dišputát, a tak som postupne sledoval jednotlivé finalistky. Spočiatku sa dokonca zdalo, žeby to nemuselo byť také zlé, lenže čo nepokazili finalistiky, to zničila víťazka. A to vrchovate.

Zoznámte sa dámy a páni, prichádza naša víťazka Marta alias najúbohejšia maturantka všetkých čias. Svojou obyčajnosťou, fádnosťou a balerínkami tromfla všetky našľahané a štetkoidné maturantky sveta. Žeby v tomto gýčovom predvianočnom čase dostali čitatelia chuť na trochu pohrebnej fádnosti? Ale kdeže, to len rodinka poctivo hlasovala vždy, keď im to hlasovací systém dovolil. Sorry Marta, ale tebe by okrem rodiny a známych žiadny súdny človek v súťaži o "Hviezdu stužkovej" hlas nedal, ani keby mu za to zaplatili. Odpusťte mi, ale na Martušku je skutočne tristný pohľad - keby tam bola aspoň tá šľahačka!!! Ale tu nie je nič, len hnusohnusnehnusný háb čínskeho saténu depresívne fialovej farby a zopár plastových gorálok. K balerínkam sa radšej nevyjadrujem. A účes? Ako som vstala, tak som išla, však? Že chýba čo i len náznak líčenia, to už je len trpká čerešnička na depresívnej torte. A čo tam robí ten kocúr, to sa ma vážne nepýtajte. Milí rodičia a rodinní príslušníci: nerobte svojím deťom falošné nádeje len preto, aby ste ich videli na stupienku víťazov. Život je sviňa a môže im dať kedykoľvek pocítiť, že rodinou vybojované neobjektívne víťazstvo nemá nič dočinenia s ich skutočnou krásou či talentom.

Na druhom mieste sa umiestnila Ivana z rovnakého gymnázia ako víťazka. Pre boha, Ivanka, nemohla si presvedčiť ešte zopár spolužiakov, nech ti dajú o tých 300 hlasov viac než tvojej korunovanej kolegynke??? Tak rád by som ti to víťazstvo doprial! Iste, nejaké muchy by sa našli - napríklad ten hnusný náramok/hodinky či priveľa lakom zmrazených kučier, ale šaty máš celkom pekné a hlavne nie saténové! Očividne ti padne ich strih, a to aj v dekolte. Škoda, že si sa neodfotila celá.

Na treťom mieste skončila gymnazistka Katarína. Katka mala jasný nábeh na to, aby sa stala absolútnou víťazkou. Do finále postupovali dievčatá zo skupín a Katka v tej svojej získala viac ako 6600 hlasov. Vo finále sa jej nakoniec ušlo o cca 50 hlasov menej než druhej dievčine. Asi zaúradoval predvianočný čas a jej priaznivci zabudli na to, že za ňu vôbec niekedy hlasovali (tak to u pekných dievčat totiž býva, to len rodinky šeredných dievčat neustále vyklikávajú svojej dcérke víťazstvo...). Nuž, čo povedať. Hlas by si odo mňa nedostala, princeznovské šaty v akejkoľvek forme sa mi protivia, ale treba oceniť, že si si vedomá, že princeznú je možné vyrobiť aj bez saténu, šľahačky, cukríkovitých farieb, korunky a kučeravého hniezda na hlave. Snáď to vyjde nabudúce.

Nakoniec ešte rýchly pohľad do finálovej jedenástky sprevádzaný pár komentármi:
č. 1 = typický príklad, že šaty môžu byť docela fajn (aj keď podobný typ riešenia dekoltu je na mladé dievča zbytočne konzervatívny), ale to ostatné - v tomto prípade hrozný účes a nevhodný náramok - pokazí celý dejem
č. 3 = tieto vulgárne kurvoidné šaty, ktoré sme videli aj na jednej finalistike z Glanc.sk, boli tento rok medzi maturantkami očividne obľúbené... Teda, aby som to upresnil: boli obľúbené medzi určitým osobnostným typom maturantiek. Som si istý, že pri pohľade na čiernovlásku z prvého článku a tento jej prefarbený klon si ich viete zaradiť aj sami...
č. 4 = moja, a ty nevieš, že na antický strih treba mať slušný zadok, inak to vyzerá ako utopenec v záclone?
č. 6 = nuda, ani nie je o čom písať
č. 7 = čo by to bola za stužková, keby sme na nej nestretli klon playboy zajačika, nechýba ani seksi celebritná pózička
č. 8 = pekné! len ten účes...
č. 9 = mne to nedá, musím  znovu: pomooooooooooooc!!!
č. 10 = pozri č. 6
č. 11 = ak bolo cieľom zaujať, účel šaty určite splnili. No schválne: koľko dievčat malo na vašej stužkovej šaty výraznej červenej farby? Medzi tou zmesou ružovej, žltej, zelenej, modrej a fialovej je to konečne zmena!

A máme tu aj tretiu súťaž! Nový čas sa nedal zahanbiť a hľadá, "pre zmenu", Kráľovnú stužkovej alias tú, ktorá je najviac sexi!!! A ja sa už teším, vyzerá to viac než pekelne!

20 komentárov :

  1. Ja som tak rada, že som nematurovala tento rok a neprihlásila sa do tejto súťaže :) Ty by si ma zmietol pod čiernu zem :)
    Avšak vo väčšine názoroch súhlasím. Ešte raz ťa prosím o tvoju fotku z tvojej stužkovej. Či žiadam zbytočne? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jude a ja som ti na to neodpísal? No moja hlava deravá! Fotka z mojej stužkovej neexistuje, ako jedna z mála tried sme peniaze investovali oveľa užitočnejšie: do víkendu v zahraničí.

    A som si istý, že s tou kritikou by to také hrozné nebolo! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A ja som sa taaaak tešila :) Bolo by to ako darček pod stromček od teba :)))
    A kam ste išli?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pripajam sa k Jude! :D tu fotku z tvojej stuzkovej by som tiez rada videla :-P

    OdpovedaťOdstrániť
  5. a čo také, ak by existovala, by ste na nej videli? :D my muži toho veľa nenavymýšľame, čo sa týka spoločenského oblečenia :D

    Jude: do Amsterdamu

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj,
    dakujem za tvoj milý komentár a nasledovanie :) veľmi si to vážim a rozhodla som sa ti to oplatiť máš super blog :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Celkovo vieme o tebe málo. Možno by sme z tej fotky vedeli vyčítať niečo o tebe ;) Možno by si mohol urobiť nejaký TAG, ktorý by o tebe prezradil viac ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ďakujem za komentár, priviedol ma sem na tvoj blog....a páči sa mi! rozhodla som sa ťa followovať...
    svetrík mám rada...vyzerá vintage, to preto..ale je zo zary....
    a s maturantkou s tebou súhlasím :D i keď mi jej je teraz ľúto, lebo sa som sa vcítila do jej kože :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ak by si tam nenapísala, že je zo ZARY, neuverím, je fakt geniálny :)

    a k maturantke: ak dievča pošle svoju fotku do súťaže, kde sa na ňu môže pozrieť celé Slovensko, ide sama s kožou na trh, tak nech je pripravená na všetko! ;D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ďakujem! :)

    Máš pravdu...teraz sa s ňou vlastne deje to o čo jej išlo, hodnotia ju...

    Ale som zhrozená z toho, že dievčatá si teraz kupujú strašne "suché" šaty na stužkové. také nevýrazné a nudné

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Slečna s čiernym kocúrom ma zabila, už len metlu do ruky, špicatú čiapku na hlavu a hon na čarodejnice sa môže začať :DDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  12. jaaj bože ako ja toto milujem :)
    prosím vás vysevtlite mi ale jednu vec : keby som takýto článok napísala ja, mala by som tam kopu nenávistných komentárov ako len môžem byť taká hnusná a neviem čo ešte ale Alexovi sa to prepečie ... chlap jeden :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. takže timbo opäť raz zabila a teraz sa už nedá nič dodať, len súhlasiť :D

    Véronique - aj ja sa čudujem, že sem nikto nič také nepíše a pritom by som bol rád, lebo si nemám problém obhájiť to čo píšem :D

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Oh my eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeyeeees!!!!!!!!!!!!
    (čítaj s hysterickým podtónom)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. ja ani nechapem!..stuzkovu mam za sebou...ale dalla by som si ju este raz. medzi tou hrbou vypozicanych siat, alebo aj nevypozicanych -neviem ktore bolo horsie. som bola aj ja . Vsetci am jasne komentili- preco si si dala saty nad kolena?to s anehodi na stuzkovu preco nemas po zem /alebo popripade az pod zem. to bolo hned prve, neskor mohlo byt aj to preco ziadny saten, tyl,trblietka nic!!!!...aby som sa vyhla pocitu ze saty s pozicovne bude mat dalsich 30dievact v kraji na sebe som si dala usit podla seba. hej neboli take ,,velkolepe´´ ale boli moje, jednoduche. Ako som chcela.
    A vyhla som s atomu ako moje byvale spoluziacky ze 4 mali v triede tie iste na stuzkovej len s jendou zmenou -jedna sede,fialove,zelene a zlte.

    komentare k dievcatam?..naco :D :D
    Timbo vystihla hned vytazku- len metla do ruky!..
    mne sa nepaci ani ta blondinka s cukrickovym dekoldom,ani tie zelene princeznovske. Az moc priceznovske!..

    tieto sutaze ala divca leta nemam rada vzdy vyhra (prepacte divcata )ta najvacsia chudera, nic v zlom , ale vizualne to posobi tak.
    A vsetky tie slecny v zebrovych,tygrovy,leopardich, trblietavych, nehovoriac ked mam ramena ako vrhac golou si nedam este okolo krku saty, s copmi v ktorych su stuzky,ruzicky, hviezdicky a iny najdeny tovar s cinanca a vypredaja si slahnem na tvar dve kila mekeupu, do solarka chodim dva krat denne, mi nebrani v tom aby som si na seba slahla este aj tie hippies nausnice!!!!co je ako bonbon na tortou/alebo an cokolvek velke, farbne, vyzdobene.
    Vidno ze slecny sa riadia tym ze stuzkova je len raz v zivote terba na seba dat cokolvek aby som pritiahla vsetko nielen pozornost ludi!!!


    no viac som sa rozpisat nemohla? :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Juliette - ja som mala tiež šaty po kolená, nechcela som dlhé, chcela som aby mi vynikli moje gazelie nohy :DDDDDD (vtedy som mala o 8 kg menej :D)
    Ale teraz s odstupom času by som si dala najradšej facku. Vyzerala som ako flamenco tanečnica, k tomu otrasné špicaté topánky, ale také špicaté že by som nimi prebodla aj Chucka Norrisa!!!! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  17. timbo to si zabila s tou metlou :)))) ale ze uplne presne :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  18. trapas... ja by som takto ,,urobena,, nesla ani na stuzkovu a nie to este hodila svoje fotky na net a uz vobec nie do sutaze o naj maturantku... maturantky to hej... ale naj?! WTF!! ta vitazka..ehmm.. vlasy nic, saty otras.... kebyze ju stretnem takto v noci na ulici, hodim penazenku a beziiiiiim....

    http://lenkasfashioncocktail.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť