nedeľa 5. septembra 2010

Jeseň s knihami od vydavateľstva Evita Press

Presne tak, som kultúrny neznaboh, ktorý si namiesto úvah antických filozofov a psychologických románov od velikánov svetovej literatúry radšej prečíta ľahké, no často oveľa prínosnejšie knihy - napríklad tie z vydavateľstva Evita Press.

Nemá cenu si niečo nahovárať - základom úspechu kníh, ktoré vo svojom vydavateľstve vydáva Evita Urbaníková, je ich komerčnosť, nekomplikovanosť a nepatrná príchuť bulváru. Ľudia to jednoducho žerú a ja tiež. Preto som rád, že na nastávajúcu jeseň pripravil tím vydavateľstva pre svojich čitateľov niekoľko zaujímavých "jednohubiek" a jeden exkluzívny dezert. Chcete vedieť viac? Čítajte ďalej.


Jullian Lauren - Môj príbeh z háremu (vychádza 30. 9. 2010)
Autobiografický príbeh mladého dievčaťa, ktoré „zbieranie životných skúseností“ zaveje až do moderného háremu. Obrovské sumy peňazí, drahé šperky, bezstarostný život, ale aj súperenie o priazeň brunejského sultána na exotickom Borneu. Spoveď luxusnej prostitútky. Môže vás lákať, môže sa vám hnusiť, no nemôžete ju ignorovať!
Jill vyrastá ako adoptovaná dcéra v priemernej americkej rodine. Konflikty s otcom a nepokojná povaha ju ženú preč z domu, už v tínedžerskom veku začne pracovať ako tanečnica v kluboch a striptérka, neodmietne ani ponuku ísť robiť „spoločníčku“ bohatému mužovi na opačný koniec sveta. Tým mužom je princ z Bruneja, exotickej krajiny na ostrove Borneo. Jill sa spolu s desiatkami ďalších dievčat z celého sveta stane súčasťou jeho moderného háremu plného luxusu a monitorovaného kamerami. Nevyhne sa však ani súboju jednotlivých spoločníčok o princovu priazeň. Po roku sa Jill vracia z atraktívneho prostredia východnej Ázie do bežného života v Amerike, aklimatizuje sa však len ťažko. Pokúša sa o kariéru herečky, pátra po svojich skutočných rodičoch, otehotnie s mužom, ktorý ju nemiluje...

Hana Lasicová - Pravdivý príbeh lži (vychádza 20. 9. 2010)
Zvláštny príbeh mladej ženy, ktorá sa stane väzňom vlastných predstáv o živote. Koho klame, keď sa snaží napĺňať očakávania a rešpektovať konvencie? Čo je pravda a čo je lož? Odpoveď hľadajte v debute dcéry známeho publicistu Milana Lasicu a herečky Magdalény Vášáryovej pod názvom Pravdivý príbeh lži.
Zasnená Natália túži po „skutočnom živote“, jeho plnohodnotnom prežívaní. Chytí sa príležitosti odísť do Paríža, nádherného mesta s lákavými rušnými bulvármi, ale aj s krásnymi zákutiami, reštauráciami a kaviarňami plnými francúzskych delikates. Aj tu však začne trpieť nudou, ktorá ju prenasleduje na každom kroku. Chodí do práce, ktorá je nezmyselná, francúzsky priateľ sa jej pred očami mení na poučujúceho mentora. Vo chvíli odvahy spraví rozhodnutie opustiť stereotyp, rozíde sa s priateľom, odíde z práce. Zostáva v krásnom Paríži, hoci v skromných pomeroch, a užíva si nadobudnutú slobodu. V rodine však naďalej pestuje ilúziu o očakávaných pracovných a osobných úspechoch. Do jej života vstúpi Virgil, tajomný osudový muž, a náklonnosť k nemu sa rýchlo mení na obsesiu. Virgil ponúka Natálii život vo víre vzrušujúcich udalostí. Peniaze na živobytie sa však dramaticky míňajú... Kniha napísaná s vášáryovskou noblesou aj lasicovským humorom.

Soňa Rebrová - Mami patria do neba (vychádza v polovici októbra)
Prvá "evitovka" tejto jesene z pera známej slovenskej novinárky sa zaoberá predovšetkým problematikou rodín s vážne chorými deťmi. Názov je zatiaľ len pracovný.

Kolektív autorov - Poviedky o nevere (vychádza 4. 11. 2010)
Pred rokom Slovensko písalo román, tento rok písalo poviedky na tému nevera. Tie najlepšie vyjdú v knihe Poviedky o nevere, do ktorej prispejú aj Eva Urbaníková, Petra Nagyová-Džerengová či Tamara Tainová.

Eva Bacigalová - ??? (vychádza 15. 11. 2010)
Pravdivý a drsný príbeh matky a jej syna narkomana. Zatiaľ bezmennú knihu píše na základe rozprávania Vladislavy Hoffmanovej známa autorka Eva Bacigalová.

A na záver onen luxusný dezert. Knihy z tohto vydavateľstvá mám nesmierne rád, ale jedna vec je na nich hrozná - ich prebal. Stačí pár prečítaní, nejaké to ponosenie v taške a zbohom pekný prebal... Zotreté farby, ošúchané rohy, pokrčená obálka. A tak sa Evita rozhodla, že pre svojich čitateľov pripraví prekvapenie a svoje vlastné knihy (vrátane titulu Príliš osobná známosť, ktorý bolo možné kúpiť len s augustovým číslom časopisu Madam Eva) vydá 20. októbra v limitovanom náklade 3000 kusov aj v tvrdej väzbe, a to rovno v elegantnom boxe a spolu s vlastnoručne podpísaným diárom na rok 2011. Moje nadšenie bolo veľké, ale len do chvíle, než som uvidel cenu. Za tento box si vydavateľstvo pýta 49,99 €. No ďakujem pekne... Neviem ako vám, ale mne sa zdá tá cena veľmi, skutočne veľmi prehnaná... Ak vám tých peňazí nie je ľúto, Evita Box si môžete predobjednať už teraz cez Evita Store alebo kníhkupectvo Martinus.

A na úplný záver malá ochutnávka až na rok 2011. Pôvodne mala vyjsť táto kniha ešte pred tohtoročným letom, ale nakoniec si na ňu budeme musieť počkať až do 23. 2. 2011. V ten deň by mal vyjsť slovenský preklad knihy známej českej speváčky a modelky Ivy Fruhlingovej s názvom Príbehy modeliek. Kto je nedočkavý, český originál si môže kúpiť už teraz.
Známá modelka, zpěvačka a autorka této knížky ve své prvotině vypráví zaručeně pravdivé, ač mnohdy neuvěřitelné zážitky mladých děvčat, které pracují nebo se snaží proniknout do oblasti modelingu. Pokud se domníváte, že v ní naleznete rady na to, jak se líčit a oblékat, nebo zaručený recept, který vám umožní splnit vaše přání stát se modelkou, pak si nechte zajít chuť. V této knížce je totiž mnohem víc. Je v ní duše dívek, které uspěly, i těch, které na tuto drsnou profesi neměly sílu. Je návodem pro rodiče děvčat, které právě stojí na prahu této cesty, ale zároveň i příručkou pro jejich dcery. Je vzpomínkou každé dámy, která zná focení i přehlídková mola. Je odhalením pro ty, kteří o světě módy příliš mnoho neví. Je plná emocí, které napsal sám život.

3 komentáre :

  1. knihy od Evity mám rád, dá sa pri nich úplne vypnúť, odohrávajú sa v prostredí, v ktorom žijeme a nie je problém stotožniť sa s hociktorou z postáv, resp. v nich spoznať našich známych, susedov, priateľov... prebal kníh je výborný nápad, oceňujem ho, cenu už menej :(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milujem knihy od evitapess.. :) a postupone si tlacim poviedky o nevere z internetu a citam aj "beznych smrtelnikov" je toho vela .. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tie od evity mám rada hlavne kvôli ich veľkosti:)
    ale aj obsahovo sú fajn niektoré. aj ke)ď nečítala som všetky:)
    a o knižky od )Ivy som už počula, ale taktiež ešte nečítala

    OdpovedaťOdstrániť