pondelok 20. septembra 2010

Domáce umenie

Po dnešku asi do smrti nevyjdem z úžasu. Domáce umenie, to nie sú len "vkusné" gélové nechty, ale aj pravá móda, teda oblečenie. Nestačím sa čudovať nad tým, koľko "talentov" sa nachádza v našom pospolitom slovenskom ľude alebo kúsok za hranicami v Českej republike. Odhadujem, že 80 % matiek počuje z úst svojich dcér (a prípadne synov) vetu: ,,Mami, zo mňa bude módna návrhárka/módny návrhár!" A tak tu máme samé módne skvosty, pri ktorých prezeraní musia každému, v móde aspoň trochu znalému, človeku oči krvácať. Ale čo na tom, je predsa sloboda prejavu a keď môže Janka z Lendaku "tvoriť" gýčové gélové nechty, tak Anička zo Smolinského môže zase "tvoriť" tričká ako vytiahnuté zo stoky pri Slovnafte. A ešte si za ne vypýtať rovných 399 Kč.
Vitajte v módnom podsvetí, vážení. Kto má guráž, nech číta ďalej.

 Modrá je dobrá. No kto by nepoznal toto heslo? A naše umelkyne majú modrú prirodzene tiež rady. Napríklad jedna z nich neváha o svojom skvoste aj rýmovať: "Ačkačka širokačka šitá hezky do A, schová vše, co má.". No to je jasné, že "schová vše, co má" a spolu s tým všetkým schová aj posledné náznaky ženskosti dotyčnej dámy, ktorá by sa navliekla do tohto modrého hacafraku. Materiál je popisovaný ako "ľahučký, chladivý a splývavý letný úplet". Preložené: nechutný umelý, padavý a priesvitný hadr, cez ktorý prefúkne aj najmenší vánok. Hneď cítim, ako mi tvrdnú ľadviny... A nezabudnime na popis zdobenia: klasická batika a veľa ručnej maľby. Preložené: po vypití litra borovičky sa mi zachcelo byť kreatívna. Cena? 888 Kč. Ako zadarmo, nie?


Čo nesmie naším módnym hviezdam chýbať? Predsa cit pre estetiku po každej stránke, a tak treba výtvorom vymyslieť aj vhodné meno. A tak tu máme "halenku" nazvanú Noc na koralovom útese. Autorka píše, že pri "tvorbe" sa vždy necháva inšpirovať momentálnou náladou. Autorka by podľa mňa mala navštíviť psychiatra, pretože má určite časté halucinácie. Že som krutý? Tak si poďme urobiť menší test. Zatvorte oči a predstavte si noc na koralovom útese. Vidíte tie sýte modré farby, pestrofarebné exotické ryby, sýtočervené morské koraly a striebristý odraz splnu mesiaca na krištáľovo čistej hladine? Aj vy už kupujete letenky? Tak, a teraz sa vráťme do reality a pozrime sa na predstavu noci na koralovom útese a la naša umelkyňa. No... Ja nevidím žiadnu noc na koralovom útese, ja vidím únik ropy do Mexického zálivu. Cena? 699 Kč.
A ešte technická špecifikácia: 65 % viskóza, 35 % Pes (alias polyester). Treba prekladať? Netreba, proste umelina, ktorá by prežila aj atómový výbuch. Nedá mi ešte nezmieniť sa o jednej veci: zdá sa vám, že dotyčná "modelka" má aspoň 90 kíl? Omyl, to z nej robí tá "úžasná" halenka! Nie je to síce žiadna štíhlučká laň, ale má rozhodne úplne normálnu postavu. Chcete dôkaz? Nech sa páči, tu je tá istá "modelka" v modeli nazvanom Slnečná špirála:


Nestačilo? Dobre, pokračujeme. Čo je základné pravidlo pre dámy, pri ktorých označenie "korpulentná" je diplomatickým vyjadrením slova jaternica? Nuž, hlavne si povedzme, že základným pravidlom pre ne NIE JE to, že podobné dámy sú odkázané len na čiernu farbu a kadejaké háby, v ktorých by sa utopil aj slon. Podľa môjho názoru je každá žena pekná bez ohľadu na váhu či farbu vlasov. Základom je len to, aby mala zdravý rozum a vkus! A všetci vieme, že u korpulentnejších dám je toto pravidlo veľmi dôležité. Avšak niektoré dámy majú úplne odlišné vnímanie sveta, a tak tu máme Kabátik pre korpulentné individualistky! Takéto dámy nie sú žiadne korpulentné individualistky, takéto dámy (na fotke je totiž autorka onoho kabátiku) sú obyčajné sedliačky, ktoré namiesto toho, aby pohli zadkom, radšej budú svoje sadlo vydávať za znak individualizmu. Svet je jednoducho obrátený naruby... Ale vráťme sa k popisu nášho kabátiku. Kabátik je ušitý z oranžového fleesu bez podšívky. Čo je to flees bez podšívky? Ten, kto má normálnu pokožku, by po oblečení tohto "kabátika" pociťoval ono známe nepríjemné škriabanie; ten, kto má pokožku citlivú, by vyviazol s poriadnymi červenými fľakmi. Tak! Cena? 1665 Kč!!! Na túto ženu by mal niekto podať trestné oznámenie za okrádanie a za urážku ľudskej cti...

Pre dnes stačilo, lebo po vzhliadnutí posledného exempláru nemám silu pokračovať ďalej. Ale vedzte, že k tejto téme sa čoskoro vrátim. Podobných "umelkýň" je totiž plný internet a mňa to nesmierne uráža a zároveň zaráža. A nevynechám ani výtvory pre pánov... Je sa na čo tešiť... Diskusia je tu pre vás, očakávam vaše názory.

8 komentárov :

  1. :D celkom som sa pobavila..a na vianoce si prajem aspon polku sebavedomia tych slecien a dam..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. uf, tak tie veci sú teda "skvosty"! určite nič pre mňa! ale asi stále platí, koľko ľudí, toľko ... a tvoju kritiku milujem Alex!;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. a ja zase milujem tvoj talent, pretože ti je čo závidieť :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ďakujem ;) si milý! len tak ďalej, tvoj blog a pohľad sa mi moc páči

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňa by zaujímalo, kto si to vôbec kúpi??!:D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Monika to by si sa divila... existuje plno žien, ktorý podobné "oblečenie" považujú za vrchol vkusu... väčšinou sú to ženy, ktoré nepoužívajú hrebeň a vlasy si len každé ráno zopnú do štipca alebo gumičky lebo veď "načo sa s tým budú srať" a jediná obuv, ktorú uznávajú, sú tenisky, maximálne balerínky, lebo "sa hodia ku všetkému" ;)

    OdpovedaťOdstrániť