streda 15. septembra 2010

Dokonalý svět na Markíze skončil, pokračuje na Doma

Bohužiaľ, na Slovensku sa seriál Dokonalý svět príliš neuchytil. Jeho pilotná epizóda na Markíze v strategickej cieľovej skupine 12-54 rokov prepadla s podielom 17,8 %, čo je takmer o 15 % menej než aktuálny priemer Markízy. Niet preto divu, že programové vedenie okamžite zakročilo a nahradilo ho romantickými komédiami. Komu sa však tento seriál páči, nemusí smútiť.

Priznám sa, že tak nízke číslo ma prekvapilo. Tento seriál rozhodne nie je tak masový ako Ordinácia v ružovej záhrade či Panelák, ale neuhrať ani 25 % je skutočne potupná porážka. Seriálu sa pritom výnimočne nedarí ani na českej Nove. Sledovanosť prvej časti Nova radšej ani nezverejnila, namiesto toho narýchlo spropagovala jej reprízu aj v sobotu poobede. Netreba dlho rozmýšľať nad tým, že v skutočnosti nešlo o reprízu kvôli oficiálne komunikovaným "pozitívnym ohlasom", ale skôr kvôli tomu, že Nova potrebovala nahnať čo najviac divákov na sledovanie pilotnej časti, aby si ich poistila aj do budúcnosti. Sledovanosť druhej časti bola očividne lepšia - medzi mladšími divákmi 15-54 rokov sa stala najsledovanejším nespravodajským programom dňa, avšak v univerzálnej skupine divákov starších ako 12 rokov ju predbehla napríklad Pošta pro tebe na ČT.

Ani slovenskí diváci však nakoniec neprídu skrátka. Komu sa páčila úvodná epizóda a nemá možnosť sledovať českú Novu, už tento piatok si bude môcť pozrieť druhú a tretiu epizódu (ktorá bude na Nove odvysielaná dnes) na TV Doma po relácii Na streche. Od nasledujúceho týždňa sa bude vysielať už len 1 časť, tento piatok ide len o vyrovnanie epizód s Novou. A kto nemá ani TV Doma, stále si môže epizódy pozrieť na internete v archíve Novy.

Môžem prezradiť, že dej seriálu sa bude vyvíjať mimoriadne prekvapivo a hoci je seriál občas až príliš afektovaný, pokladám ho za vydarený počin. Vaše názory môžete vyjadriť v diskusii. :)

8 komentárov :

  1. a mne sa TO páčilo:) tak bolo to trošku prepísknuté, ale no...domu ani novu nemáme. Do riti, máme milión aj päť programov a novu ani domu nie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak zostáva jedine archív Novy alebo sťahovať ilegálne na nete

    OdpovedaťOdstrániť
  3. neviem, ja som sa na ten serial fakt velmi tesila ale celkom ma sklamal

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pilotná časť bola len rozbeh, dej sa začína prakticky až od druhej epizódy, možno že potom by ťa zaujal

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mne sa to tiež nepáčilo! bol som sklamaný:( ako si povedal bolo to afektované, príliš jednoduché a lacné, ani herecké výkony sa mi nepáčili a tak málo módy!!! keď už chcem diváka upútať tak sa ho snažím zaujať a šokovať hneď od prvej chvíle. Nechcem byť hnusný ani moc kydať, ale naozaj som čakal viac:( určite si kuknem i ďalšie časti, dúfam, že to bude naozaj lepšie!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. súhlasím s ostatnými Alex... pilotná časť by človeka mala naladiť a nie odradiť ...ja som sa na tom smiala, bolo to hrozné ! Ale áno , pozrela by som si zo zvedavosti druhú časť a možno by sa to zlepšilo ...ale keď to stiahli ,pátrať po tom určite nebudem...škoda , lebo som sa tiež tešila ale bolo to absolútne vedľa..:(

    OdpovedaťOdstrániť
  7. luC zastávam názor, že Slováci by ten seriál urobili lepšie, u nás sa takýto afekt nenosí... každopádne v prvom rade ide o vzťahový seriál, v ktorom móda hraje len doplnok, ale postupne sa rozbehne, myslím, že si zaslúži ešte jednu šancu, ja som si včera na Nove pozrel 3. časť a páčila sa mi

    OdpovedaťOdstrániť
  8. no neviem...mne sa to celkom pacilo...som si myslela ze konecne nejaky poriadny serial... doma nemame, ale DK sa da pozriet na nete: www.dokonaly-svet.net

    OdpovedaťOdstrániť