nedeľa 29. augusta 2010

AVON s dizajnérskymi vôňami nekončí. Práve naopak

AVON je podľa môjho názoru u nás jediná katalógová firma, ktorej výrobky a celkový sortiment nevyznievajú ako zlý žart. Ich výrobky sú obľúbené aj medzi celebritami či profesionálnymi vizážistami a napriek často veľmi prijateľným cenám sú "odeté" do príťažlivého obalu, čo býva väčšinou výsadou len luxusnejšej kozmetiky.

Bolo preto len otázkou času, kedy sa AVON posunie ešte vyššie a nahliadne do sveta luxusnej módy. V roku 2007 preto uzrela svetlo sveta dvojica veľmi vydarených vôní Rouge a Noir vytvorených v spolupráci s módnym domom Christian Lacroix. Tento ťah sa ukázal ako geniálny, pretože krátko po uvedení na trh sa tieto vône stali najúspešnejšími výrobkami AVONu vo firemnej histórii.


Niet sa čomu čudovať, že sa v AVONe rozhodli pokračovať v tomto trende aj naďalej. Mimoriadne plodný bol rok 2008, kedy bolo na trh uvedených niekoľko dizajnérskych vôní.


Ako prvá prišla na rad dvojica vôní a zároveň limitovaná edícia dekoratívnej kozmetiky od americkej dizajnérky Cynthie Rowley. Obsahovala dámsku vôňu Flower a dievčenkú vôňu Petal.




K Medzinárodnému dňu žien pripravil AVON v roku 2008 pre svoje zákazníčky luxusné prekvapenie v podobe ďalšej vône od Christiana Lacroix s názvom Absynthe.



To pravé orechové však nasledovalo s príchodom jesene 2008. Avon ohlásil vo veľkom štýle spoluprácu s ďalšou dizajnérskou značkou, tentokrát s módnym domom Ungaro. Výsledkom bola dvojica vôní U by Ungaro doplnená prísne limitovanou sériou dekoratívnej kozmetiky pre dámy.



V roku 2009 nastal kvôli kríze menší útlm a AVON v tom roku nespojil svoje sily so žiadnym novým módnym domom. Priniesol však nové vône aj od Ungaro, aj od Christiana Lacroix. Ako prvú uviedol pánsku verziu vône Absynthe, ktorá bola nasledovaná novou dámskou vôňou Ungaro pod menom U by Ungaro Fever.


Rok 2010 sa nesie v znamení ďalšej spolupráce AVONu s tvorcami luxusnej módy. Tentokrát ide o značku Hervé Légere patriacu pod módny dom BCBG Max Azria. Dvojica vôní je nazvaná jednoducho Femme a Homme. Dámska vôňa je už v predaji, pánska ju bude nasledovať čoskoro.

To však nie je jediné prekvapenie. Do konca roka 2010 by mal AVON aj na náš trh uviesť pánsku verziu vône U by Ungaro Fever. V Spojených štátoch je už v predaji, k nám by mala doraziť v čase Vianoc.


A čo vy? Máte niektorú z vyššie spomínaných vôní? Alebo ste ich aspoň skúsili ovoňať? Čo na ne hovoríte? A čo hovoríte na Avon ako taký? Ktorý je váš obľúbený výrobok? :)

1 komentár :

  1. celkom by ma zaujmal tvoj nazor na absinthe.. zavonala som ho len raz a narychlo ale viem ze mi pripomenul parfum jednej znamej - ktory som zacitila raz ako dieta - tak 15 rokov dozadu.. a to je na tom pre mna sokujuce, nevyznam sa vo vonach, viem maximalne povedat co sa mi paci a co nie ale toto bolo proste BUM
    musim ju skusit opat..:)

    OdpovedaťOdstrániť