streda 11. januára 2012

Jane by Design

Máte chuť na celkom príjemnú seriálovú módnu oddychovku? Po dlhšom čase Amerika opäť urobila radosť módnym nadšencom. Stanica ABC Family spustila pred týždňom nový 10dielny seriál s názvom Jane by Design. Moje očakávania neboli žiadne, a preto som bol príjemne prekvapený... ;)


Jane Quimby (Erica Dasher) je milá a inteligentná stredoškoláčka, ktorá miluje módu. Ako inak, na štátnej škole sa podobné výstrelky len tak netolerujú, a tak je terčom posmechu, skrátka, je to tak trošku stredoškolský lúzer... Najmä pre svoju platonickú lásku, školského krásavca Nicka (sladký Matthew Atkinson), je čistý vzduch... Oporu má v podobe najlepšieho kamaráta Billyho (ešte viac sladký Nick Roux), ktorý - šokujúce! - nie je gay ;) Posmech v škole je však pre Jane ten najmenší problém, oveľa väčším sú finančné problémy - otec zomrel, mama rodinu opustila krátko po Janinom narodení a navyše jej na krku zostal aj starší brat, ktorý nie je schopný nájsť si zamestnanie. Keď sa Jane dostane do rúk možnosť privyrobiť si ako praktikantka v módnej firme, neváha. Na konkurze ju však zhodou omylov považujú za uchádzačku o miesto asistentky pre šéfku módneho oddelenia Gray Chandlerovú (Andie MacDowell). Hoci sa najprv Jane snaží celú situáciu vysvetliť, po zistení jej nástupného platu sa neovládne a klame o svojej totožnosti. Miesto dostáva, a tak sa začína kolotoč šialených udalostí, keď musí skĺbiť stredoškolský život s prácou asistentky svojej pekelnej šéfky. A je tu tiež hlavný dizajnér Jeremy (Rowly Dennis), ktorého anglický prízvuk je jednoducho neodolateľný a šéfkina zákerná rivalka India (India Jourdain). Navyše, ako postupne vysvitne, Janina úloha zďaleka nebude len robiť poskoka a plniť príkazy...

 



9 komentárov :

  1. včera som si hneď kukla prvú časť:)
    Síce mohli dať trošku lepšie hlavnú herečku ale no...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. znie to zaujímavo :)

    www.karissaworld.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kde sa to da prosim pozriet s titulkami

    OdpovedaťOdstrániť
  4. nuž, najľahšie bude pohľadať seriál na ulož.to, titulky sú myslím na titulky.com

    mimochodom od dnes nájdete aj 2. epizódu

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak ja neviem... neviem sa pri tejto vecicke rozhodnut, ale mam pocit ze dobre vyzerajuci chlapi, super handry nevyvazia 40+ minut klise a veci pouzitych uz xy krat predtym a ani ta Andie MacDowell uz nie je to co byvala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. treba si pozrieť aj druhú epizódu

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Alex videla som a stale je to take "meeeeh" been there done that, aj ked priznavam to ze druha epizoda bola lepsia, ale stale je to prilis guilty a velmi malo pleasure. Podla mna by mal serial z fashion prostredia spravit FOX, to by potom bola kvalitka ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. a ja zas napríklad moc seriály od FOX nemusím teda... ani mi nepripadá, žeby sa na takéto "fashion" seriály špecializovali... buď ich má na svedomí ABC (Ugly Betty, Prety Little Liars, The Lying Game) alebo CW od Warneru (Gossip Girl, Ringer, cez HBO Sex and The City...)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. sice nerobia, ale verim ze keby spravili tak by stal zato, lebo oni su pre mna znamka kvality v 9/10 pripadov. A k ostanym stanim: ABC ma malo z takych dlhodobejsich len Betty aj ta pracovala na podla mna dost jedinecnom koncepte, kde bola symbioza robenia si srandy z fashion biznisu a serioznej mody, a serialy ABC family podla mna prilisnou kvalitou neoplyvaju, sure maju svoje pozitiva, ale maju nahouby scenaristiku a su urcene hlavne teenagerom, CWcko je podla mna cisto guilty pleasure stanica a odvtedy co su pod logom CW maju z takych viac fashion oriented dobre len Gossip Girl aj to je v urcitych momentoch tak mimo az to pekne nie je. Jedine s HBO suhlasim aj ked nie kvoli SATC ale kvoli novsej veeeelice kvalitnej cisto fashion veci How to make it in America (skoda ze serial zrusili po dvoch seriach).

    OdpovedaťOdstrániť