utorok 12. apríla 2011

Niečo do tepla 2

Akokoľvek veľmi by som chcel, na niektoré z týchto vôní nedokážem napísať dlhšie ako pár slovné recenzie. Prečo? Lebo keď nie je o čom, bohate stačí aj pár slov. Zájdite do parfumérie, ovoňajte a do diskusie napíšte svoje vlastné dojmy - uvidíte, že obšírne úvahy to takisto nebudú.

Moschino Forever for Men
Lalique Fleur de Cristal
CK One Summer 2011
Aigner Revolutionary for Men 
Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh
Bvlgari Mon Jasmin Noir

 
Moschino Forever for Men
Moschino nepatrí medzi značky, ktorá chrlí pánske vône každého pol roka. Naposledy uviedla Friends v roku 2005 a odvtedy ani kvapku. Tešil som sa. A... no, nedopadlo to až tak zle. Forever je typické Moschino - generickosť ozvláštnená niečím originálnym a výsledok tak vyznieva typicky sarkasticko-ironicko-uštipačne. Je to svieženka. Na začiatku je veľmi svieža, až ostrá, ako nedozreté ovocie a zelenina. Na jar sa to hodí, na leto neviem-neviem, tá sviežosť je dosť špecifická a v lete by mohla skysnúť. Základ je trošku korenenejší, sladší - určite bude pôsobiť sexy a ženám sa bude páčiť. Výdržou moc neoslní. Flakón je pútačom pre oči - najmä vďaka výraznému vrchnáku, manipuluje sa s ním však veľmi nešikovne. Naslepo nekupujte - treba skúsiť a ak sa vám zapáči, tak kupujte, tentokrát to bude dobrá kúpa.

Lalique Fleur de Cristal
Lalique nie je masová značka a ani jej vône nie sú masové. Fleur de Cristal nie je výnimka, hoci Lalique sa už predviedol aj oveľa, oveľa lepšie. Ak sa pozorne zadívate na flakón, zistíte, že tie kvetinky, čo sa tiahnu jeho vrchnou časťou, nie sú len nejaký vybrúsený šmejd; sú to totiž trojrozmerne vyfúkané kvietky konvalinky. trochu gýč, to je fakt. No a pri konvalinkách už zostaneme. Kto pozná ich vôňu, tak vie, že pre veľa ľudí je to vôňa nepríjemná a silná, slabšie a na indol citlivé povahy (o indolických kvetoch si niekedy porozprávame obšírnejšie) vo vzduchu vetria dokonca hovienka. Iní ju zase majú radi a pripadá im krásne sviežo opojná. Ak konvalinky neznášate, ani sa k Fleur de Cristal nepribližujte, ak ich máte radi, tak skúste. Konvalinky sú totiž prakticky to jediné, čo je z vône cítiť. Mňa teda Fleur de Cristal neoslnil, a to mám vôňu čerstvých konvaliniek rád. Mne však pripadal Fleur de Cristal ako zatuchnutý, babičkovský smrad a rozhodne by som nechcel, aby niekto v mojej blízkosti takto voňal. Na druhú stranu kamarátke, ktorej som ho dal tiež otestovať pripadal neškodný. Fleur de Cristal odporúčam najmä milovníčkam kvetinových vôní vo veku 30+, vo svojom žánri je Fleur de Cristal poctivá vôňa. Ale tá cena je nehorázna...

CK One Summer 2011
Čo o nej napísať? Aj tak všetci vieme, ako vonia - tak ako rok predtým, a rok predtým a predtým a predtým atď. V hlave veľmi svieže citrusy, v srdci nelepivé ovocie s kvetinami, v základe pánska drevitosť. Výdrž je na nič. Flakón opäť dúhový. Na leto sa to hodí, je to nenáročné a neotravné. Nakupujte na nete, aby ste čo najviac ušetrili.

Aigner Revolutionary for Men 
Aigner nie je moja obľúbená značka, lebo som od nich ešte nenarazil na vôňu, v ktorej by sa nenašlo niečo, čo mi strašne vadí, ani Revolutionary nie je výnimkou. Je to zelená svieženka hrajúca na podobné noty ako Forever od Moschino. Zdá sa mi, že v hlave sú takmer úplne rovnaké - veľmi ostro citrusové. Tam sa však podobnosť končí - zatiaľ čo Moschino ustupuje do korenena, Revolutionary si to razí jasne zelenou cestou. Pokosená tráva, byliny a pomliaždené zelené paradajky, všade navôkol tečúca miazga a kvapkajúca svieža zelené šťava. Ja vôňu pokosenej trávy nenávidím a teda pre mňa to bol značný kameň úrazu. Odrádzať vás však nechcem, v dnešnej dobe sladkých ambrových pánskych vôní je Revolutionary žiariaca výnimka a za skúšku určite stojí. Možno sa do nej zamilujete.

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh
 Dievčatá, ak chcete toto leto nenáročnú sviežu ovocenku, tak... v parfumérii ovoňajte Daisy Eau So Fresh a nakúpte za pár eur v drogérii niečo, čo sa jej bude najviac podobať (určite niečo nájdete). Daisy Eau So Fresh je príjemná, nelepkavá ovocenka ako stvorená do teplého počasia pre mladé slečny. Citrusy a iné ovocie zmiešané v ľadovej minerálke posypané orosenými lupeňmi sviežich kvetov. Jednoducho osviežujúce! Výdrž je samozrejme na nič, takže počítajte s pravidelným polievaním sa. Už-už celé nadšené bežíte s najväčším 125ml flakónom Daisy Eau so Fresh k pokladni, sledujete, ako vám ju predavačka blokuje a v tom vás prejde mráz. 92 eur za takýto osviežovač??? Slušne oznámite, že ste si to rozmysleli a utekáte do najbližšej DMky vybrať si niečo takmer identické, akurát že za zlomok ceny. Milá FAnn, spamätaj sa, tvoje ceny, to je snáď samostatný svet.

Bvlgari Mon Jasmin Noir
 Mon Jasmin Noir, ako som sa len na teba tešil. Pôvodný Jasmin Noir môžeme už smelo zaradiť medzi elegantnú klasiku, ktorú obľubujú najmä manažérky. Mon Jasmin Noir malo byť jeho dievčenskejšie, ľahšie a optimistickejšie dvojča. Pri slove "ľahšie" som spozornel, pretože ani pôvodný Jasmin Noir nie je žiadna opulentná vôňa, ktorú cítiť doďaleka. A ako to dopadlo? Čo sa mňa týka, tak neslávne. Ale trochu som to čakal... Mon Jasmin Noir je opatrná jemná kvetinovka snažiaca sa nevyplašiť jej potenciálne nositeľky. Mon Jasmin Noir vonia veľmi čisto, elegantný jazmín v pôvodnej verzii nahradil svieži jarný jazmín voňajúci zavčas jarného rána. Bohužiaľ, vôňu som nemohol preskúmať celú, lebo než sa objavil základ, už sa mi zliala s ostatnými skúšanými vôňami. V základe je nugát a často sa stretávam s tým, že ľudia ho tam naozaj cítia a základ je preto vraj zaujímavý zamatovo sladký. Škoda, že u mňa si to táto vôňa trochu pokazila tou snahou o čo najväčšiu nekonfliktnosť....

6 komentárov :

  1. Moschino Extreme - prave predvcerom rozdavala slecna pred parfumerkou papieriky navonane tymto... ehm, ako to slusne nazvat. Toto je presne ten typ panskej vone, ktora ma dokonale odpudzuje. Vlezla a ordinarna. Neviem, na ake zeny bude posobit sexy, no na mna urcite nie. Takto to pachne po polnoci na kazdej velkej diskoteke.

    Fleur de Cristal je jemna, decentna vonicka pre zenu, ktora nechce vycnievat z radu, ale chce byt nenapadna kvalitnym sposobom. Suhlasim, cena je nehorazna, ale na ceskom el nino ju maju za velmi slusnu sumu oproti nasim parfumerkam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moschino Forever :))) Sory za preklep.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. no ja teda okrem voni od Givenchy nicomu inemu nedoverujem.Niektore su tazke vone ale je to kvalita..potesil by ma post o nich..:D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. prosim, nevieš mi niečo o Diesel - Green dámskej povedať? viem viem, ale nemôžem stále míňať len na drahé a toto je vraj celkom dobré:)dikes

    OdpovedaťOdstrániť
  5. neviem bohužiaľ, na vône tejto kategórie sa vôbec nezameriavam

    OdpovedaťOdstrániť