pondelok 4. apríla 2011

Pri Devínskej Novej Vsi vyrastie rozsiahly shopping mall Bory

Investičná skupina Penta Investments chce tento rok na jeseň naštartovať výstavbu obchodného centra Bory Mall, najväčšieho lákadla svojej zóny Bory vedľa cesty do Devínskej Novej Vsi. Bory Mall má byť hlavnou súčasťou zóny za Lamačom, ktorá v budúcnosti počíta aj s električkou, kancelárskymi i obytnými budovami.

Centrum ponúkne 65-tisíc m2 prenajímateľných plôch, čo je mierne zníženie oproti pôvodným plánom, ktoré spomínali 85-tisíc m2. Dôvodom zmenšenia je údajne zmena na trhu a slabší dopyt po obchodných priestoroch. Centrum však bude pripravené na rozšírenie o zredukovanú veľkosť.




Už teraz je približne tretina obchodných priestorov zazmluvnených, niektorí nájomcovia sú ešte v štádiu rokovaní. V Bory Mall má svoju prevádzku otvoriť napríklad Marks&Spencer, H&M, New Yorker, Exisport, Intersport, Alltoys, Electroworld, Lindex, Adidas, Robel, Takko Fashion, Panta Rhei, KappAhl, Ann Christine a ďalšie. Dokončujú sa aj rokovania o najväčšej predajni Billa v Bratislave, ktorá by zabrala zhruba 2 400 m2.


Obchodné priestory vzniknú na dvoch úrovniach. Keďže centrum bude umiestnené vo výškovo členitom teréne, vstupy budú priamo z vonkajšieho terénu. Okrem spomínaných nájomcov pribudne aj fitnes Golem s bazénom a vonkajšími tenisovými kurtmi, v pláne je aj multikino. Zazmluvnená je aj pumpa Shell a prevádzka McDonalds. V blízkosti centra už v súčasnosti stojí Metro a v lete sa má začať stavať Hornbach.

Obchodné centrum Bory Mall chce developer dokončiť na jeseň 2012, prípadne o pol roka neskôr. 

11 komentárov :

  1. vyborne, turisti budu mat dalsi dovod navstivit Bratislavu, a nam to ponukne dalsie exkluzivne obchody!....:D

    Mr.J

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja teda neviem.... tychto nakupnych centier je uz kopec... chcelo by to nejake zaujimave obchodiky v meste :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. nechcme v devinskej uz nič..to znamena delšich pristahovalcov a čo uz to tu bude????? otras otras otras!!!!!!!!!...ani ziadne obchody a centraaaaa......!!!!nechajte nam tu nejaku zelen do piče už s vami!!!!najkrajsia bola devinska pred 25 rokmi.....6 bytoviek ,par rodinnych domov a bolo !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zaujímavé, konečne niečo také postavia aj v Devinskej.... Mne sa to páči...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ten Anonym z 28. apríla mi niekoho veľmi pripomína... Tiež stále ospevuje ako bolo kedysi "nádherne" v Devínskej... Ale že tu chodil raz za deň autobus do Bratislavy a neboli tu takmer žiadne obchody, to už nespomína ten pán P.P. ! ak je to on - možno je takých zadubencov viac !!! Ale väčšina normálnych v DNV žijúcich si myslí niečo iné a na túto výstavbu sa teší !!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A nemozme zabudnut na kamosa so sluchadlami a samopalom v ruke.
      To je krasna DNV :-D

      Odstrániť
  6. Do prčíc, opäť len viac áut a zápchy. Teším sa!...

    Otec

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Anonymny...ODSTAHUJ SA DO LESA A BUDE :DDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  8. V tejto časti Bratislavi nie je nič podobné, takže je to super. Tešíme sa veľmi!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ak mozem tiez daco do toho povedat. vyrastala som v dnv to bolo daco uzas poznala som tam kazdy kusok lesa. nezabudnutelne krasne spomienky. polia pred domom, krasna a dobra sankovacka v jamach /tam kde stoji teraz benzinova pumpa a garaze./ chodenie na snezienky a fialky na glavicu . vzdy cez vikend vlese tak nam nic neuslo na 9. maja pomaly cela devinska sa vybrala na dev. kobylu pozeranie ohnostroja a v noci cez les domov bolo to zazitkov. ked sa zacali stavat bytovky tak som sa hned zobrala a fuc z d.n.v. a teraz ma tam uz nic neláka, lebo uz to nie je ta devinska. chela som íst sa prejst do srdca kde dakedy ma brávali rodicia ked bola slavnost a tancovacka, ale verte teraz som sa tam nedostala, lebo som nenasla cestu a tak som bola zufala a do lesa som sa nedostala. preto, teraz suhlasim s vystavbou, lebo nie je to priamo v devinskej a predsa obyvatelia nemusia chodit do obchodnych centier az do mesta. budu mat tam krasne posedenia.

    OdpovedaťOdstrániť