piatok 4. februára 2011

Topí sa sneh? Vytiahnite trekovky!

Všade na svete slúži trekingová resp. treková obuv na toto:
Trekové boty jsou vhodné pro nejrůznější outdoorové aktivity, využijete je při rodinných procházkách i vysokohorské turistice. Nízké modely pro běžné nošení a do lehkého terénu Vám poskytnou dostatečnou oporu při lehké a střední turistice a volnočasových aktivitách. Pánská, dámská i dětská vysoká treková obuv s oporou kotníku je vhodná i pro střední a vyšší zátěž a náročnější venkovní aktivity.
 
Na Slovensku slúži trekingová resp. treková obuv na toto:
Všeobecne použiteľná obuv všade a vždy. Výborná do mesta, do parku, do školy, do nákupného centra, pomaly aj na pohreb. Do tepla, do zimy, do vlhka, do sucha, všade sa hodí, všetko znesie, dobre sa nosí, je pohodlná a vôbec, načo sa s tým zbytočne zaoberať, kúpte si trekovky a bude vám hej - o večné a hlavne univerzálne topánky máte postarané.

A potom to dopadá napr. takto (po kliknutí sa fotka zväčší na originál, fotené dnes poobede v BA):
Už ma to nebaví. Nebaví ma donekonečna narážať na ulici na henten hnus, ktorý by nemal prekročiť hranice TANAPu. Je to hnusné, je to nevkusné, je to nevzhľadné a hlavne: je to absolútne nevhodné do mesta! Ušetrite ma toho, už sa na to proste nechcem pozerať.

Týpka som nemohol odfotiť celého, čo je veľká škoda, pretože to bol ukážkový príklad rezignácie pospolitého slovenského národa na akúkoľvek mieru vkusu a estetický cit. Nechutné trekovky vyblvanej farby, vyšliapané rifle vrecovitého strihu, hnusohnusnehnusná šedá šuštiaková bunda s kapucňou, pod tým kaki rolák z elektrobavlny, na chrbte ušmudlaný čierno-modrý turistický batoh (pripomínam, že z túry nešiel, išiel zo školy...) a na hlave šedá "debilka". Ale hlavne že mal iPod, to áno!

16 komentárov :

  1. Nechcem sa nikoho dotknúť,ale toto je štýl väčšiny chlapcov,ktorý ešte nevedeia o tom,že sú v 21.storočí,kde už aj módu dýchajú a oni si to neuvedomujú. Smutné!
    http://emmaknowsall.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Smiech :D:) Ale súhlasím.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ano, uvedomujem si ucel trekingovej obuvy, ale sama ju nosim, pretoze bohuzial ine topanky nemam a nemam ani ziadne peniaze:( jedine ine zimne topanky co mam su cizmy, lenze tie maju opatok a v tom bezne kazdodenne par kilometrov chodit nezvladam. taktiez su pomerne tenke a je mi v nich zima. povedala som si, ze radsej to uz nejak do konca zimy vydrzim a dovtedy snad nasetrim dajakych 20 € na slusne jarne topanky niekde s deichmana.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. bellatrix, ty si samozrejme úplne iný prípad, to, že ten chalan mal na ušiach iPod, tam je spomenuté práve účelovo, aby bolo jasné, že nedostatkom peňazí určite netrpí

    OdpovedaťOdstrániť
  5. panebože ... ku každému takémuto príspevku od teba môžem napísať len dve veci ... 1. úplne súhlasím, 2. chce sa mi grcať ...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Preco je bellatrix uplne iny pripad? Mozno ani tento chalan nema peniaze a mozno tie co nasetril radsej investoval do ipodu, alebo ipod dostal na Vianoce, nevies nepoznas ho. Vyber panskych topanok na zimu je fakt zufaly. Moj muz je taky isty, aj ked sa vozi v aute a na horach bol naposledy v lete, tak si chcel kupit trekove topanky na zimu. Stali skoro 200 eur, a pritom vyzerali rovnako grcne ako tieto. Nastastie sa mi ho podarilo odhovorit a kupil si ine, ale kedze su sice vystlane kozusinou ale len kotnikove, je mu v nich zima. Cize sa budem musiet zmierit nakoniec s trekovymi. Ja ludi podla oblecenia neposudzujem, mozno nemaju peniaze, mozno vkus, moznom im na handrach nezalezi, no a co...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja si tiež myslím že si radšej niekto kúpi jedny trekové topanky aby mu nebola zima na nohy, a každý nemá tolko korún aby si mohol dovoliť si každú zimu kupovať nový model Najnovšej módy alebo na jednu zimu šesť párov topánok a pridávam aj link obrázku že aj trekové topánky sú niekedy in a možu byť pekné http://www.denimology.com/2010/01/dg_mens_fall_2010.php

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tento blog ale ľudí podľa oblečenia posudzuje a aj posudzovať BUDE a trekovky sú grc a chlap, ktorý si ich obuje, by sa mal za seba hanbiť

    OdpovedaťOdstrániť
  9. no a k tomu odkazu sa snáď ani nemusím vyjadrovať, aj hlupák vidí, že slečna anonymná nám žiadne "pekné trekovky" neukázala, ukázala nam športovú obuv od D&G, čo nemá s trekovkami nič dočinenia, že áno :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. úplne súhlasím s Alexom, chlapi majú DOSŤ možností na výber zimnej mestskej obuvi, to, že si niekto vyberie hnusné trekovky vhodné na horskú túru, svedčí akurát tak o jeho lenivosti a rezignácii na akýkoľvek vkus! a s peniazmi to takisto nič nemá! chce to len hľadať a nie schmatnúť v najbližšom čínskom obchode prvé trekovky!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. opat raz vyborne napisany clanok, opat raz na aktualnu temu.bohuzial, slovensko trpi akutnym nedostatkom citu pre vkus...co samozrejme nemozme nikomu zazlievat, ale nakolko si myslim ze aj k nam uz moda ako tak prenikla, je smutne, ze sa v nasich uliciach este stale objavuju tieto...excesy, a hlavne v takej enormnej miere...netreba sa vsak chytat za hlavy, zakryvat si oci, lebo zachvilu je tu leto, a snim slovenske haute couture sandale na suchy zips, a v nich co...?:)


    Mr. J

    OdpovedaťOdstrániť
  12. súhlasím, že tento druh pánskej obuvi je hrozný, ale čo viac, už som v tom videla obuté aj niektoé ženy! mám na gymku učiteľku ktorej nerobí problém obuť si "to" k sukni alebo kabátu a celý deň sa v "tom" po škole premávať....

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Úplne súhlasím s názorom že športové topánky majú plniť účel pri športe.
    Taktiež ma zarážajú názory typu:"..nemá peniaze..", môj pirateľ a ja sme obyčajní ľudia s pár eurami v peňaženke a vždy si vieme nájsť pekné a hlavne kvalitné topánky za pár šupov v "sekáčoch". Nieje nad to kúpiť topánky z kvalitnej kože, talianskej výroby ktoré ani v tom najväčšom daždi nepremoknú a sú pohodlné za nepreháňam 2,50,- . Nehovoriac o tom že ušetríme a peniaze môžme použiť na dôležitejšie veci. A to sme obaja veľmi vyberavý na oblečenie a hoc čo na seba teda rozhodne nedáme. Nabehneme do "sekáčov" a o štýl a kvalitu nieje núdza.
    Neviem či tu niekde nieje kritika na ľudí nakupujúcich použité oblečenie, ale nehambím sa za to. Nemám na drahé kúsky a tak to riešim takto. Potom sa môžem napríklad "pýšiť" pravou chanelovkov za 2,99 :D
    Ide len o to chcieť, mať názor, nebyť jednoduchý, neuspokojiť sa s prvou vecou a hľadať.
    katarína.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. nie nie, nakupovanie v sekáčoch tento blog ROZHODNE neodsudzuje! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Zase jeden clanok, ktory mi akoby cital myslienky! Chapem, kazdy ma svoje dovody, preco robi a nosi kadeco, ale toto je nieco ako dobrovolna uniformita nevkusu... Je to fest zle a nepaci sa mi to - cely outfit takychto typkov, akych tu pobehuje kvantum po okoli.

    OdpovedaťOdstrániť