piatok 18. februára 2011

Čo bolo pred Gossip Girl

Predpokladám, že každý z čitateľov tohto blogu má viac-menej naštudované príbehy rozmaznaných detí z Upper East Side. Niektorí z vás viac, niektorí menej (radím sa do tejto skupiny), ale určite ste o Gossip Girl minimálne počuli. Pokiaľ viem, Cecily von Ziegesarová už príbehy Blair, Sereny a Natea medzičasom ukončila a začala sa sústreďovať na nových hrdinov, ale to je vždy len také malé spisovateľské klišé, ktoré autori využívajú na to, aby sa po čase mohli k známym hrdinom vrátiť formou prequelu. Cecily je samozrejme múdra to žena a túto tradíciu neporušila. A tak tu máme knihu Kdo jiný než ty - jak vše začalo (na slovenský preklad by som nečakal, nechápem prečo, ale do slovenčiny sa knihy Gossip Girl prekladajú neúmerne pomaly), ktorá nám odhalí udalosti, ktoré sa udiali ešte v časoch, keď všetci boli so všetkými kamaráti a všetci sa bezvýhradne milovali. Pre fanúšikov Gossip Girl to bude bezpochyby výdatné sústo.

Než si Blair podmanila Constance Billard, než Serena zmizela na internátní školu a než Nate vstoupil mezi ně… Vítejte v New York City v Upper East Side, kde já a moji kamarádi obýváme ohromné byty na Páté Avenue a docházíme do těch nejlepších soukromých škol, jaké na Manhattanu stojí. Jsme chytří, zdědili jsme dokonale krásné tváře, oblékáme šaty vašich snů a víme, jak dobře rozjet večírek. Nemůžeme za to - už jsme se takoví narodili. Náš příběh začíná trojicí nerozlučných, okouzlujících přátel.

PS: keby som mal peňazí nazvyš, kúpil by som si hádam všetky knihy Gossip Girl! Asi by som ich nečítal, ale tie prebaly majú jednoducho úžasné! ;)

3 komentáre :

  1. Alex, hádam by ti nestáli len tak na poličke ;) To sa na teba nepodobá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hej prebaly majú namakané, treba uznať:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne sesternica tieto knihy nosila zo zamoria este ked sa ani nevedelo ze to bude sfimlovane:) A musim povedat, ze na precvicenie anglictiny vyborne knihy:) Take jednohubky na jedno poobedie:) Ale teraz by som si ich uz nekupila a urcite nie v slovencine..:)

    OdpovedaťOdstrániť