utorok 31. augusta 2010

Nova a Markíza budú túto jeseň dokonalé

Asi by som sa mal hanbiť, ale nepatrím medzi fanúšikov súčasných slovenských a českých seriálov. Z Ordinácie (obzvlášť z tej slovenskej), Panelákov, Ulíc a Odsúdených sa mi chce vracať. Pozerať sa dookola na tie isté tváre a prežívať za hercov ten neskonale trápny scenáristický tón nevydržím ani minútu. Skutočne nechápem, ako pri týchto seriáloch dokáže niekto vydržať celé 2 hodiny dvakrát do týždňa. Ale proti gustu žiaden dišputát a nerád odsudzujem, tak to berte len ako môj uhol pohľadu.

Túto jeseň sa však asi nechám zlákať. Česká TV Nova konečne usúdila, že inzertné príjmy sú natoľko dobré, aby do vysielania pustila svoj najnovší seriál Dokonalý svět, ktorý jej rok ležal vo filmovom archíve.
Dokonalý svět je výpravný 16-dielny seriál z prostredia luxusného módneho časopisu Grace. Scenár napísala Mirka Vopavová - bývalá šéfrekdatorka českého lifestylového magazínu pre ženy nad 30 rokov s názvom Marianne, v súčasnosti riaditeľka titulov Marianne, Marianne Bydlení, Apetit a Elle vo vydavateľstve Hachette Filipacchi 2000. Kto niekedy čítal alebo aspoň listoval Marianne, mohol sa presvedčiť, že aj pôvodný český koncept sa dokáže vyšplhať na úroveň svetového časopisu a nepotrebuje pre to medzinárodné zázemie ani licenčné logo. O kvalite scenára som preto presvedčený. Nie vždy síce platí, že za peniaze dostanete kvalitu, ale 80 miliónov českých korún (teda približne 3 milióny eur) vrazených do tohto seriálu sa zákonite musí odraziť aj na kvalite kamery, kulisách či výbere lokalít pre filmovanie.

Na TV Nova štartuje seriál už zajtra (streda 1. septembra) o 20.55 h (od druhej časti vždy o 20.00 h), na Markíze uvidíme prvú epizódu nazvanú Vánoce v Karibiku až 6. septembra (pondelok) o 20.00 h. Mám to šťastie sledovať TV Nova, takže zajtrajšiu premiéru si určite nenechám ujsť.




Chcete sa o tomto seriáli dozvedieť viac? Zaujímajú vás charakteristiky postáv a ich predstavitelia? Chcete si pozrieť viac fotiek, trailer, videá z nakrúcania a mnoho iného? Tak vám odporúčam navštíviť oficiálnu stránku tohto seriálu: Dokonaly-svet.net

Tak čo, necháte sa zlákať a budete tento seriál sledovať?

2 komentáre :

  1. Budu to mat aj v archivoch? teda aspon nova.. v nedelu idem na dovolenku tak to na markize urcite nestihnem.. d za info. vyzera to dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. áno, Nova ho bude mať aj v archíve :)

    OdpovedaťOdstrániť