pondelok 30. augusta 2010

Autorka knihy Diabol nosí Pradu sa vracia

Keď sa povie meno Lauren Weisberger, každému milovníkovi módnej literatúry, známej tiež pod menom chick-lit, napadne román Diabol nosí Pradu. Áno, to je ten film, ktorý bol asi ako jediný v histórii svetovej kinematografie lepší ako jeho literárna predloha.

Nie každý však vie o tom, že Lauren napísala ešte ďalšie 2 knihy z prostredia New Yorskej smotánky, a to romány Všetky dôležité kontakty a Lov na Harryho Winstona. Oba vyšli krátko po americkej premiére aj v českom preklade a tak trochu po funuse, keď už všetci, ktorí mali záujem, si prečítali preklad český, nasledoval aj preklad slovenský. No a teraz sa k nim pridáva štvrtý literárny počin tejto populárnej autorky pod menom Last Night at Chateau Marmont.

Paperbackový prebal knihy zostal verný štýlovému zobrazeniu vysokých dámskych lodičiek, tentokrát v zlatej farbe. Klasický hardcover je iný:


Oficiálny anotácia (voľne preložené z angličtiny):
Brooke a Julian žijú svoj pokojný život v New Yorku. Ona je živiteľka rodiny, ktorá pracuje na dva úväzky a on neúspešný hudobník. Keď však Julianov talent objaví agent známeho hudobného vydavateľstva, ich život sa navždy zmení. Ani sa nenazdajú a už sa pohybujú v exkluzívnych kruhoch, večerajú v tých najligotavejších reštauráciách a bavia sa na najexkluzívnejších párty. S novým životom však prichádza tiež kopa problémov, ktoré súvisia najmä s neúmerným záujmom bulvárnych médií a drzých paparazzov. Tento fakt začína ťažko znášať najmä Brooke, ktorej neustála pozornosť médií mimoriadne prekáža. A keď sa na titulkách najpredávanejších bulvárnych novín objavia šokujúce Julianove fotografie, Brooke sa zrúti svet. Prežije ich manželstvo dôsledok udalostí, ktoré sa stali onej noci v Chateau Marmont?Je čas, aby sa Brooke rozhodla či očistiť svoje meno, alebo zostať v hanbe.

Pokiaľ mám správne informácie, tak kniha by sa mala dočkať českého prekladu koncom roka 2010 alebo začiatkom roka 2011, potom bude nasledovať aj slovenské vydanie. Kto je nedočkavý a má rád cudzojazyčnú literatúru, knihu si môže objednať už teraz napríklad prostredníctvom internetového kníhkupectva Martinus.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára