utorok 31. augusta 2010

Gélový sajrajt

Každý raz zistí, že potrebuje uplatniť svoju kreativitu - niekto začne kresliť, niekto začne písať a niekto začne robiť napríklad gélové nechty. A Slováci sú zjavne nadmieru kreatívny národ! Ako inak si vysvetliť to kvantum dievčat (a som si istý, že už aj chlapcov), ktoré si na internete (najlepšie cez Aukro alebo podobné servery, aby čo najviac ušetrili) kúpia sadu na výrobu domácich gélových nechtov, ktorá sa väčšinou skladá z UV lampičky, gélu a rôznorodej "ochutnávky" nevkusných lakov, trblietavých práškov a nalepovacích kvetiniek, ktorá sa čoskoro rozrastie o nalepovacie ovocie, zeleninu, zajačikov Playboy a rôzne iné nechutnosti skupované najlepšie v echt pravom čínskom obchode za euro päťdesiat. V mojom rodnom mestečku, ktoré má približne 6000 obyvateľov a kde každý každého pozná, je podobných "domácich umelkýň" neúrekom. Ani som dlho nemusel premýšľať a len v okruhu povedzme 500 metrov od nášho domu ma napadlo 5 (!!!) mien.

Tieto dievčatá si kúpia onu slávnu výrobnú sadu, vyskúšajú na sebe tak zo 4 pokusy a keď si myslia (zdôrazňujem, že len myslia), že im to už ide a že majú talent, pozvú si na test pár svojich kamarátok, ktoré by im odsúhlasili a pochválili ich umelecké veľdielo aj keby vyzeralo ako ksicht buldoga. Recept na "úspech" je potom jednoduchý - stačí si zaistiť najlacnejšiu cenu za gélové nechty v meste a utrúsiť pár poznámok u miestnej kozmetičky. Niektoré dievčatá sú dokonca tak usilovné, že si vo Worde vyrobia pár amatérskych letáčikov a polepia ich na obecné autobusové zastávky a stĺpy pouličného osvetlenia.

Kto má silný žalúdok, nech číta (a prezerá) ďalej.


Tak najskôr pohľad na onen pekelný prístroj aj s príslušenstvom a potom sa pustím do "recenzií" umeleckých diel slečien nechtárok.


Niekedy má naša umelkyňa predsa len štipku súdnosti a drží sa hesla "menej je viac" a staví na večnú čiernobielu klasiku. Čo na tom, že tvar nechtov vyzerá ako hrobárska lopata...

Ďalšia umelkyňa je už od prírody romantička a jej svet pozná len ľúbezné kvetinky a cukríkovú ružovú. Asi si myslí, že podobné nechty by nosili princezné. Ja byť princ, tak svojej drahej utnem ruky gilotínou.

Dievčatá, chystáte svadbu? No problem! Máme tu pre vás nechty ako stvorené k svadobným šatám. Áno, presne k tým s veľkou vystuženou sukňou a rukávmi obrovskými ako zemeguľa. A ak sa vaša svadba bude niesť v gotickom duchu, určite oceníte nechty a la upír Nosferatu (kto chce vidieť jeho ruky, nech použije google).


Máte radi pohrebnú fialovú? Opäť žiadny problém. A pridáme trochu extravagancie v podobe "každý necht, iná ves"

Ste módne maniačky? Aj ja som! Keď som videl tieto nechty, až mi srdce zaplesalo - tuším navštívim najbližšiu slečnu nechtárku! Tak, kto sa odváži a ako prvý navštívi parížsku centrálu firmy Chanel s týmto na rukách? Ak počujete hrmot, tak to sa Coco Chanel v hrobe obracia. Apropo, tieto nechty sú slovenské, priamo z Košíc.

Nestačilo značiek? A čo tak fastfood? Lákavé, hneď som si spomenul na pripálený Big Mack. Mimochodom, ide o ďalší slovenský počin.

Potrebujete si zlepšiť náladu? Chýba vám smiech? Tak si dajte urobiť pestrofarebný guláš doplnený smajlíkmi. Neviem ako vám, ale mne sa chce skôr plakať než smiať.

Máte radi plazy? S týmito nechtíkmi budete pripomínať minimálne toxickú jaštericu.

A ten najväčší brutus na koniec. Čína nesklamala a istá čínska nechtárka má skutočne vyberaný vkus. Norika by z nej mala radosť. Až sa bojím túto fotku zverejniť, aby na ňu náhodou nenatrafila nejaká "talentovaná" Janka z Lendaku a neinšpirovala sa... Viete, čo mi každý ten necht pripomenul? Rakvu.

A na koniec mojej oči trýznivej galérie dve výstrahy: takto to môže dopadnúť, keď má žena v hlave namiesto mozgu zmes na prípravu gélových nechtov:


A ja myslím, že pre dnešok už aj stačilo. Nebudem vaše oči ďalej trápiť a radšej sa znovu trochu zamyslím. Vysvetlí mi niekto, čo sa dievčatám/ženám/babkám na tejto hrôze páči? Nuž, ako inak, predpokladám, že je to najmä snaha zapáčiť sa chlapcom/mužom/dedkom. A ktorým??? Milé dámy, s takýmito nechtami nevyzeráte zvodne; vyzeráte ako lacné štetky. V mojom okolí nepoznám muža (heterosexuálneho či homosexuálneho), ktorý by na ženách obdivoval tieto psychadelické gélové lopaty. A to sa nejdem púšťať do skúmania toho, aké fajnové prostredie pre baktérie sa tvorí pod tým gélovým hnusom. Poviem vám, baktérie tam musia prežívať jeden obrovský a nekončiaci žúr.

Ale nebudem len kritizovať. Hoci sa mi pochvala v tejto oblasti hľadala veľmi ťažko, azda prižmúrim obe oči a nájdem niečo ako-tak vkusné a v spojení s pekným outfitom možno aj vcelku zaujímavé. Tak teda do toho, ale naozaj si nie som istý svojím výberom. Preto ak ma zaň budete chcieť v diskusii poriadne dogabať, tak smelo do toho - úctivo pred vami skloním hlavu.

Pokus číslo 1: Tak toto by šlo. Je vidieť, že slečna nechtárka si na prechode a kombinácii farieb dala záležať a neodflákla svoju robotu za 15 minút. Slečna na obrázku sa tiež očividne zladila a listová kabelka (alebo žeby opasok?) s nechtami pekne ladia.

Pokus číslo 2: Čierna je in za každých okolností a vždy aj bude. A hoci čierny lak na nechtoch je "vďaka" gotike, emo a podobným emociálnym pokleskom psychicky nestabilných pubertiakov považovaný za niečo nenormálne, nie vždy musí jeho nositeľka vyzerať ako bledý prízrak s kruhmi pod očami. Keby autorka zabudla na gýčový kamienok, možno by som aj zatlieskal.

Odpusťte, ale už nemám silu hľadať ďalší objekt na pochvalu. Verte mi, že nájsť jeden takýto obrázok mi trvalo dlhšie ako nájsť všetky gélové katastrofy dokopy. Ale ak máte tip, pokojne pridajte odkaz do diskusie.

A na záver ukážka toho, ako by to vlastne celé malo vyzerať, aby ste sa, milé ženy, mužom skutočne zapáčili aj vtedy, keď stoj čo stoj trváte na tom, že bez gélových nechtov váš život nemá zmysel. Nuž, nejak takto:

33 komentárov :

  1. Dobre som sa zasmiala a so vsetkym absolutne suhlasim. Ta fotka k obrazku "pokus c. 1" nie je z InStyle? Myslim, ze tam jedine mavaju zaujimave napady, ktore nevyzeraju lacno a gycovo.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. uvedený pokus by malo mať na svedomí bratislavské StudioIN, ale nemôžem zaručiť, že nejde len o agentúrnu fotografiu

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nemôžem nesúhlasiť. Nikdy som nemala rada gelové nechty, nechápala som kamarátky prečo si ten sajrajt dávajú robiť, keď im to ničí prirodzený necht. Ich odpoveď vždy vyznela v tom zmysle, že: "Veď už aj tak sú zničené, tak prečo ich ešte viac nedogabať."
    Ale to isté môže povedať aj niekto na mňa, že prečo sa odfarbujem na blond, keď to ničí vlasy, takže k tomuto sa nedá jednoznačne vyjadriť.
    Som za nechty, ktoré nie sú príliš dlhé, ani príliš krátke, stačí franc.manikúra alebo vkusný jednofarebný lak, tým človek nikdy nič nepokazí. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ak má niekto zničené nechty, tak sa má o ne začať starať a nie ešte viac ich zabíjať gélovou chémiou... bože, neznášam takéto priehľadné výhovorky, ktoré sú znakom čistej lenivosti... a je smutné, že takto dievčatá rozmýšľajú

    OdpovedaťOdstrániť
  5. NO, dovolte aby som sa zapojila do diskusie.. :)

    Je fakt, ze fotky na prvych obrazkoch vyzeraju naozaj velmi zle...

    Ale presne ako je to pri tych "pokusoch" ak sa to neodflakne a robi to niekto, kto si na tom da zalezat, gelove nechty mozu vyzerat naozaj krasne. Moj priatel napr gelove nechty vzdy neznasal, ale ked som s tym prisla zapacilo sa mu to...

    A teraz k tomu preco si davam gelove nechty ja... Ja nemam znicene nechty. Jednoducho mam geneticky dane, ze su tenucke a nie take ako ma 90% z Vas. Roky rokuce som sa pokusala nechat si narast dlhe.. nikdy to nevyslo. Jedla som na to milion tabletiek, namacala som si ich v bejby komunistickom olejceku a chodila na japonsku manikuru nic. Jedine vdaka comu mozem mat dlhsie nechty je gel. Vacsinou mam gel na svojich nechtoch a tym, ze mam nechty naozaj tenke, to vyzera velmi prirodzene..

    suhlasim s tym, ze cierna bude in stale, ciernu francuzsku manikuru, alebo cele cierne nechty su moja kazda druha volba...

    a na zaver by som chcela len dodat, ze nemam pocit, ze by mi to nicilo nechty..

    Tak dufam, ze ma teraz nezacnete nenavidiet.. :)

    Inak Alex aj ja ti drzim palce, tiez sa mi u teba velmi paci :)

    oh a este jedna prihodicka.. raz moja nechtarka nemohla a tak som isla do ineho salonu... uz ked mi robila nechty som ju upozornovala, ze sa mi to nepaci, a ona stale trvala na tom, ze vysledny efekt bude dobry..nakoniec som odisla bez zaplateniea v inom salone som zaplatila za to aby mi ich setrne dali dole.. :)no hroza...

    oh a este neznasam gycove trblietky hrúza.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Katka, presne to bolo úlohou tohto článku - poukázať na zlé a vyzdvihnúť to dobré :) práve pri tvorbe gelovych nechtov je to veľmi potrebné, pretože tento gýčový hnus vidieť pomaly na každej ruke, ale pekné a elegantné gélové nechty sú rarita

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Katka: v tvojom staršom príspevku si mala odfotené svoje nechty, tie sa mi veľmi páčili, boli také letné, veselé a svieže.
    Nenávidieť ťa kvôli nechtom? To by bola úplná hlúposť. :) Je to tvoja vec a pokiaľ sú vkusné, nevidím problém.
    Ale fakt musím uznať, že mega dlhé pazúriská sú dosť odstrašujúce a vyzerajú lacine, a neviem si predstaviť slečnu ako s takými nechtiskami krája napr. cibulu :D
    A vie mi niekto vysvetliť tie špicaté nechty? Pokiaľ si dobre pamätám, také nosila moja mama v 80.rokoch a vždy som z nich mala strach. Pripomínajú mi hady, draky a iné slizské obojživelníky. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. timbo, jedna moja dobrá kamarátka na to išla ešte pragmatickejšie, snáď mi všetci odpustíte, ale prvé, čo z nej vyšlo, keď videla tie špicaté nechty, bolo: "pre boha, ako si s tým vytierajú zadok?" no teraz sa hanbím až za ušami, že som to sem napísal, ale nedalo mi 0:-) :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne nato som pomyslela aj ja.a aj toto ze zena s takymi nechtami asi doma nic nerobi...

      Odstrániť
  9. Alex: haha ani nevieš ako som sa z chuti zasmiala :D nebudeme sa predsa na nič hrať, kamarátka mala jednoznačne pravdu, a mňa teraz napadla ešte horšia otázka, ale to sa sem fakt nehodí a rozhodne to nemienim publikovať :DDD ale súvisí to s tampónmi, och bože, teraz sa hanbím jak hovado :DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  10. dobrý článok, uznávam, väčšina nositeliek gélových nechtov si myslí, "ach bože aké ich mám super", ale je to väčšinou naopak a keď ich vidím tak len nechápavo pozerám a krútim si hlavou sama pre seba (a to ako si s tým utierajú zadky a podobne, to asi zaujíma každého kto ich nenosí :D)
    tie obrovské zlaté a bohvieaké kvietkované ozdoby väčšie ako sám necht sú fakt hrozné a lacno teda vyzerajú. nedala by som si ich urobiť hoci by mi zato ešte aj zaplatili, nieto ešte vyhodiť zato toľké peniaze.
    o špicatých nechtoch ani nehovorím, pretože je to také hrozné, že na to ani nemám slov.
    tým málo dievčatám, ktoré ich majú normálnej dĺžky, vkusné a nič neprehnané fakt gratulujem, lebo ich treba s lupou hľadať.
    ou a katka, zagelovať si vlastné nechty: tiež si myslím, že je to dobré riešenie ak sú nechty príliš slabé a v jednom kuse sa olamujú. ak je tam všetko s mierou tak ani nevidieť rozdiel medzi klasicky nalakovanými a upravenými gélom ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. podla mna su gelove nechty vhodne pre tie damy- ktorym priroda nenadelila tolko stastia a nemozu mat krasne svoje nechty... Ale fakt nechapem niektore, ktore maju svoje nechty krasne, ale poculi ze su in gelove alebo akrylove a vobec je jedno ake, ale si daju tie nechty na ruku pretoze chcu byt "trendy". Tiez nemam rada mnozstvo trblietok a vselijakych sprostosti... Mne sa nechty pacia prirodzene alebo max nejakym peknym lakom namalovane... Tento clanok je fakt poucny a velmi ma tesi ze nie vsetci ludia maju len negativny nazor k takymto clankom... Mna osobne to velmi potesilo... PS: tie nechty hore su fakt gycove :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Teta anonymná:

    je to síce umenie, len bohužiaľ dnes už len ťažko rozoznávajú daktoré umenie a myseľzarážajucí gýč...


    Ja som tiež mala gélové nechty, lebo som ich celý život kúsala a gél sa okusovať nedal, tak to bolo riešenie :D keď som ich dala dole asi dva roky dozadu, bolo čo robiť, aby vôbec vyzerali zdravo a nelámali sa nonstop. Avšak holka, ktorá mi ich robila, ich robila dokonalo, žiadne hrubé lopaty, kraviny na nechtoch, vyzerali prirodzene... Takže s robotou som bola spokojná, ale teraz radšej mám svoje nechty (a nie žiadne dlhé paznechty), čo nosia baby, i keď sa lámu a štiepia, ale mínať aj peniaze na to sa mi nechce :)


    a btw to špicaté... to je fakt hrôza

    http://ecsalonce.blogspot.com/2009/01/nails-new-shape-pyramid-inspired.html

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ja Vam do toho trochu vstupim z opacneho konca,pretoze mna zaraza,resp. uraza, ked sa niekto pasuje do roly umelca tym,ze natiera lak na nechty a oslovuje sa nechtovy dizajner.studovala som na strednej aj na vysokej dizajn a od zakladnej skoly som chodila na vytvarnu...a ten "bohapusty"gyc je len gycom,aj ked gyc je tiez jedno z odveti umenia...

    OdpovedaťOdstrániť
  14. dobre som sa zasmiala, alex, super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. super napisane, suhlasim so vsetkym! a mas dobru fantaziu, tieto prirovnania su nielen trefne, ale aj vtipne! tesim sa na dalsi spoof niecoho :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. No mne tento prejav pripomína skôr niekoho kto si na tomto vybíja zlosť :D ale tak každý má právo na svoj vlastný názor:)
    Takže najprv by som chcela povedať k tým dvom fotkám, ktoré majú spôsobiť akože gelové nechty...Myslím si že gél tie nechty ani tak neničí..skôr ten lep to je asi oveľa dosť väčší sajrajt...a keď je žena alebo dievča normálne tak tie nechty nenosí stále pretože je pravda že stálym nosením pár rokmi môže docieliť výsledok fotky 1 (toho zničeného nechtu) a tá druhá fotka nie sú zničené nechty ale pokus o dávanie dole gelových nechtov ale nedokončene a je dosť logické že ked si niekto dá gelové nechty a potom ich za každú cenu sám dať dole je jasné že si naruší lôžko nechtu... a k tým "recenziám" väčšinou si zákazníčka vyberá akým spôsobom si ozdobí nechty či už prášky nálepky kamienky a pod. a nie nechtárka tak nemôžete hádzať vinu na nu....a každý človek pouvažuje či si dá nechty urobiť neskúsenému dievčatu alebo nejakej žene dajme tomu s kurzom...

    OdpovedaťOdstrániť
  17. nechce sa mi to donekonečna opakovať, tak naposledy: na mňa žiadne argumenty v tomto smere neplatia, je jedno či má slečna nechtárka kurz alebo či začala gélové nechty robiť aby nezomrela od nudy, všetky gélové nechty sú nechutné a žena, ktorá si takto sprzní ruky, by sa nad sebou mala zamyslieť

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Po prečítaní príspevku si kladiem otázku, prečo toľko kritiky na gélové alebo akékoľvek iné umelé nechty, keď okolo nás je veľa inej extravagancie, prepichovanie rôznych častí tela, ktoré je určtite rovnako nezdravé, tetovania a iné nezmysly. Tiež sa mi nepáčia takéto prezdobené nechty, isto by som si ich nedala spraviť, ale keď sa to niekomu páči....prosím. Môj názor je, nech si každý robí so sebou čo chce, keď sa takto bude cítiť lepšie. Škoda len, že aj v tejto dobe je stále veľa netolerancie.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. tento blog je o tom, že ľudia majú vyzerať vkusne, pekne a upravene a nie o tolerancii gýču a nevkusu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. milá slečna anonymná, odporúčam článok Ako sa Alex schuti zasmial, ten povie všetko za mňa...

    a s tými baktériami pod nechtami ste to očividne nepochopili :D

    a po druhýkrát prosím podpísať sa, alebo sa hanbíte za svoj názor?

    OdpovedaťOdstrániť
  21. No v jednom máš určote rpavdu že niekedy alebo väčšinou ngélové nechty gíčovo vyzerajú...
    No nemôžem s tebou súhlasiť ja mám gelolvé nechty už takmer dva roky s malími prestávkami.
    Pozn ám veľa chlapu ktroým sa tie nechty páčia a dokonca hetero ! ja tie nechty mám preto že moje vlastne mi nerastú mám ich krátke a ak narastu zlomia sa a vďaka geláčom nemám žiadne zádery ani iné veci.. to že moja štruktúra nechtu sa zničila mi je jedno lebo tie nechty vyzerajú dobre. Niekomu sa páčia čierne,zelene,fialové či každy nechet ine farby podľa mňa je to na žene a ak sa to páči jej taK prečo by si to nemala dať.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Tak tento blog je fakt skvelý :) odkedy som tu, neviem sa odtrhnúť od PC :) pekne Alex, len tak ďalej :) a nenechaj sa odradiť týmito "slečnami vyznajúcimi sa vo všetkom"(okrem zdravého vkusu):D
    a ešte by som chcela komentovať posledný príspevok od Timbo - tak to si sa fakt trafila :D asi ich "zo zásady" nepoužíva....:D

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Ahojte,
    zaujímavý blog :)
    Priznám sa že mám gelové nechty :)
    Ako som sa k nim dopracovala?
    Mám nekvalitné vlastné nechty, ktoré ak trocha narastú tak sa štiepia, jedine počas tehotenstva (asi sa moje hormony dostali k rozumu) som ich mala brutálne. Vôbec sa neštiepili, a vedela som ich aj pekne upraviť. Po pôrode žial sa to znova vrátilo do starých koľají, mala som nervy. Rok som vydržala, ale potom som sa rozhodla, že vyhladám profesionalku a dám sa na gelové.
    Našla som na odporúčanie mojej kamarátky (v meste najdrahšiu) ale najlepšiu, ktorá ma pri prvom stretnutí vyškolila, povedala že pod dvoma nechtami mam aké baktérie a čo na ne použiť a doteraz moje nechty sleduje a komentuje. Len som kukala, že akú prednášku mi spravila.
    Ja mám názor - nie všetko lacné je aj dobré!
    Inak ak by ste potrebovali pomoc ohladne výzdoby na svadbu, stužkové alebo dačo v tom zmysle, tak sa ozvite. Moja zatiaľ nie moc profesionalna stranka: http://www.wedding-pretty.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Netvrdím, že tu nie je napísaná pravda. Ja som sa umelym nechtom branila veľmi dlho aj napriek tomu, že moje " pôvodné " nechty sú lámavé. Pri umývaní riadu a podobných veci som používala rukavice ale stačilo niekde len ťuknúť s nechtom a bolo po ňom :(. Skusila som aj vitamínové prípravky lebo samotne ovocie a zelenina nestačila. Z nich mi však bolo od žalúdka zle, ale fakt je, že nechty som mala celkom dobré, dokonca som si mohla dovoliť ich mať trochu dlhšie :). Po vysadení sa nechty vrátili do pôvodného stavu a preto pred piatimi rokmi som si našla uznávanú nechtovú dizajnérku. páčilo sa mi , že sa zúčastňuje výstav a dokonca sa aj pár krát pekne umiestnila ( v prvej trojke ). Jej výtvory boli suprové, ale to čo si tu vycapil ty - rozhodne nie. Čím prirodzené tým krajšie :). S krátkymi prestávkami mám gelové nechty už 6 rok a aj keď " moje " nechty su po zložení gelových jemné, ale pekné :)
    No, čo som tým chcela povedať : robme len to, čo vieme. Ja som dobra pre výchovu a zdravie psov a moja nechtárka mi robí suprové nechty :) Len sa čudujem, keď si dajú gelové nechty ženy, ktoré majú svoje vlastné nechty pevné a nelámavé. Vraj, nemusia sa o ne toľko starať. No nie je to sprostá (pardón za výraz )výhovorka?

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Keby gelove nechty zmizli zo sveta, dalo by sa to nazvat pokrokom ludstva.

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Mne sa gelove nechty páčia ale všetko s mierou lebo tie nechty na pohreb som dlho rozdychavala ale zas tie fialove ktore su pre teba otras sa mi celkom páčia keby neboli až tak dlhé a smajlíkovia su dobrí nápad len ze odflaknute najviac ma pobavili nechty do fastfoodu heh, a tie ružovo čierne nechty s kabelkou krásne také si dám spraviť

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Ja som certifikovanou nechtovu dizajnérkou a môžem povedať len toľko, že netušíte o čom hovoríte, netvrdím, že gel nechty vyživuje, ale ani ich neničí. Moja sestra mala predtým,ako som jej začala nechty modelovať úplne hrozné lôžka. Teraz si ich po 8 mesiacoch nechala vyrásť a nechty má úplne ukážkové, takže už si ich iba lakuje. Kto nevyskúšal, nevie... toď vše...

    OdpovedaťOdstrániť
  28. a co hovorite na akrylove?

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Alex súhlasím s tebou!! Ale gélové nechty mám a nič sa mi podobné ešte nikdy nestalo!! Ja si dám nechty spraviť a potom si nechávam aspoň 1 alebo 2 mesiace prestávku!! A tie nechty gyčové sú fakt otrasné!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Vážená pani premúdrelááááá...očividne nie ste vo vašom fachu nr. 1 pretože by ste vedelii že v amerike je už akryl zakázaný dva roky a je otázkou času kedy to príde sem pretože akryl je chemicky nestála látka ktorá reaguje na vzduchu a aj na vašom nechte nonstop...kdežto gél pod lampou stvrdne a ostane chemicky stály.... viď najnovšiu štúdiu úradu verejného zdravotníctva!!!!!študujte aj fakty a nie len pozerať obrázky a odkukávať design.... A hlavne najskôr súď seba potom druhých!!!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  31. ja by som tu akryl zakazala uz davno ak mne mohol rozleptat stol co to potom robi s nechtami

    OdpovedaťOdstrániť