štvrtok 9. februára 2012

EVA Girl! končí

Redizajn časopisu IN na EVA Girl! zjavne nepomohol... Hoci vydavateľstvo Ringier Axel Springer niekoľkokrát avizovalo, že napriek klesajúcemu predaju aj reklamným výnosom je s časopisom a jeho rentabilitou spokojné, napokon predsa len zvíťazili ekonomické dôvody a vydavateľstvo sa rozhodlo titul zavrieť. Žiadne ďalšie číslo už nevyjde, posledným číslom, ktoré sa objavilo na stánkoch, je číslo 2/2012.

IN sa objavil na novinových stánkoch prvýkrát v máji 2005 ako adaptácia maďarského časopisu IM a znamenal značný progres v oblasti slovenskej tlače pre mládež, respektíve pre dievčatá. Oproti konkurencii sa vyznačoval modernou grafikou, kvalitnou tlačou aj pestrosťou tém. Koncom roku 2011 sa vydavateľstvo rozhodlo pričleniť ho k brandu najznámejšieho slovenského ženského mesačníka EVA a premenovalo ho na EVA Girl!. V oblasti tlače pre mládež sa v poslednom období dejú na československom trhu výrazné zmeny - pred 2 rokmi skončila česká mutácia COSMO Girl, mesačník DÍVKA sa zase zlúčil s BRAVO Girl!, z ktorého sa stal mesačník. Dočasne tiež bolo pozastavené vydávanie časopisov POPCORN a TOP DÍVKY, ktoré sa po zmene majiteľa vrátili na trh koncom roka 2011. V súčasnosti pravidelne vychádzajú len všeobecne zameraný slovenský Kamarát a české BRAVO. Situácia s tlačou pre mládež je kvôli tlaku internetu zložitá aj v zahraničí, veľa magazínov skončilo svoju existenciu. Z prežívajúcich sú známe najmä časopis SEVENTEEN a mutácie časopisov TEEN VOGUE a ELLE GIRL.

5 komentárov :

  1. ach to boli časy ked som si kupovala top divky a divku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. a prečo ste to nenapísali aj do čísla Eva girl ?A inak jeto ohromná škoda práve som ho začala zbierat:(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. KONEČNE TO SKONČILO!!!! Veď to bol len kýbel nudy.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. cakala som kedy to krachne. co ine ste mohli cakat ked sa odrazu casopis preformatoval do a4 a bol o polovicu tensi? (hadam ste neverili im kecom- aby sa zmestil do kabelky:D )

    OdpovedaťOdstrániť