pondelok 15. augusta 2011

Žalostný pohľad

Na fotke sa nachádzajú maturanti zo stavebnej priemyslovky. Všetko mladí a svieži ľudia. Vo svojom veku by mohli byť vyobliekaní do farieb od výmyslu sveta, kombinovať inak neskombinovateľné a vôbec by sa za to nemuseli hanbiť. Alebo by mohli byť naopak všetci oblečení ako z módneho žurnálu a ich vyberaný vkus by kričal doďaleka. V našich obchodoch máme toho jednoducho dnes na výber na každú príležitosť a na každé citové rozpoloženie viac než dosť. Namiesto toho tu však máme žalostný pohľad na zbierku ošuntených riflí, spraných čiernych nohavíc, beztvarých tričiek vygrcaných farieb a, ako inak, vyšmatlaných tenisiek. Celá táto mizéria vyznieva o to smutnejšie, ak si uvedomíme, že 19 rokov je už väčšinou príliš neskoro na to, aby nastala nejaká zmena. O 20 rokov budú všetci z nich nosiť to isté a pravdepodobne sa od nich nainfikujú aj ich deti. Radšej na to nemyslieť...

14 komentárov :

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nie kazdy ma zas peniaze kazdu sezonu vynovovat satnik :p keby boli obleceny nejako bez vkusu, smiesne alebo vulgarne tak dobre, bol by to zalostny pohlad ale v tomto pripade s tebou nesuhlasim

    OdpovedaťOdstrániť
  3. človek, ktorý so mnou v tomto nesúhlasí môže mať len jediný problém: oblieka sa presne rovnako ako mládež na fotke

    a bolo by fajn, keby si konečne Slovač vtĺkla do hlavy, že vkus nie je vecou peňazí

    a hlavne sú tieto výhovorky smiešne, keď sa človek dokáže dobre obliecť aj u Vietnamca na Milde a v New Yorker, Gate alebo v C&A sa s vysokými cenami rozhodne nepretrhnú, že?

    a kto tu tvrdí, že je potreba každú sezónu vynovovať šatník?

    takéto argumenty sú ešte smutnejšie než oblečenie ľudí na tej fotke

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nie je to nič extra,nič otrasné :D dala by som znáámku (1-najlepšie,5-najhoršie) asi 4.Tiež si myslím,že aj v obchdoch akými sú NY,Gate či spol.sa dá nakúpiť ešte lacnejšie ako u číňanov...čiže súhlasím s tebou Alex :)
    napr.ja som dnes urobila nákup za dosť veľa :D,a sú to kúsky,ktoré sú farebné,páčia sa mi..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. viem si predstaviť aj horšie...vždy je čo vylepšovať, ale zase treba rešpektovať aj vkus iných, čo môže byť niekedy ťažké, uznávam, ale sme proste rozdielni a tak to aj bolo a aj bude ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. su uplne bez napadu. ako keby sa bali si dat na seba nieco ine, ako ostatni. Som toho nazoru, ze s modou na Slovenku je to stale bieda. Pravda je, ze vkus vazne nie je otazka penazi.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Myslím, že na to, že sú zo stavebnej priemyslovky sú oblečení celkom dobre (hlavne chalani). Bežne vidím ľudí, ktorí vyzerajú oveľa horšie... Pokiaľ ide o dievčatá na fotke, mohli by mať na sebe aj niečo zaujímavejšie ako zle sediace rifle a biele tričko/košeľu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tlieskám Ti Alex v komentári si to vystihol naprosto presne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. môžem vedieť, čo horšie? montérky? latexovú sukňu 15 cm nad kolená? no, to ale nie je "bežné" oblečenie...

    toto nie je o rešpektovaní vkusu jednotlivca, toto je o oprávnenom nerešpektovaní rezignácie na akýkoľvek vkus

    OdpovedaťOdstrániť
  10. citala som super clanok o ,,sportovej elegancii" na modnepeklo.cz ak mate zaujem :D:D:D

    na to co pise anonim..to co mam v outfite na blogu ma stalo 28 aur plu prsten za 7 ale ten nech nezerem...netvrdim ze som najvacsia hviezda ale vec penazi to neni ja mam akurat tak velke H...O a snazim sa obliect ako clovek!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. a este ta tej koseli je urcite triedna paradnica...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. lepší je pohľad na človeka, ktorý sa oblieka strašne (lebo ho k móde nikto neviedol atď.) ako na človeka, ktorý ma módou nudí

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ono to začína už tým, že tie baby si nevedia ani vybrať dobre padnúce nohavice. oh!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Toto je nazoj velmi slabe... ale zaujimalo by ma aky mas vkus alebo lepsie povedane aky styl vyznavas ?

    OdpovedaťOdstrániť