piatok 27. mája 2011

Ležérna elegancia

Je vydarený kompromis medzi zbytočne upätou klasikou a modrákovým morom, ktorý bežne vídať na ulici. Si predsa správna mladá žena a na svoje okolie chceš pôsobiť prirodzene a priateľsky a nie ako nejaká úzkoprsá stará baba. Zároveň si však uvedomuješ, že tvoje módne vnímanie je o čosi ostrejšie než módne vnímanie okolitého sveta a chceš to dať prirodzene, no opatrne najavo, k čomu ti geniálne poslúži práve ležérna elegancia. Každý pozorný okoloidúci okamžite zachytí ten dojem nekomplikovanosti na úrovni, ktorý z teba bude priam sálať! Obliecť sa do ležérnej elegancie je veľmi jednoduché, stačí dodržiavať zopár základných pravidiel:

1. Tým najzákladnejším elementom sú džínsy. Bez nich to proste nejde! Nedaj na reči, že základom vycibreného vkusu sú malé čierne, biela halenka či trenčkot - samé lži! Džínsy sú tým správnym základom šatníka! Najlepšie sú slimky bez zbytočného prešívania, vybíjania a dier - maj na pamäti, že sa hráme na eleganciu a nie na kolotoče! Samozrejme značkové, o tom sa nemusíme snáď baviť.

2. Tmavé sačko vyštíhleného strihu; mierny odklon k uniforme je vítané plus! Na nejaké farby zabudni - stále maj na pamäti, že ide o eleganciu! Takéto sačko využiješ vždy a všade - prehoď si ho na seba napríklad aj vtedy, keď ideš vynášať smeti a hneď budú tvoje tepláky vyzerať inak!

3. Pod sačko je v tomto prípade najvhodnejšie nejaké sexy jednoduché tričko, ktoré necháva dostatočne vyniknúť tvojmu dekoltu. Prípadné nenápadné zdobenie napríklad Swarovského kryštálikmi je povolené. Neboj sa, slovom sexy sme neporušili ležérnu eleganciu - ide predsa o to, aby sa jednoduchšie oblečení jedinci s tebou mohli v niečom identifikovať a toto je presne to pravé orechové.

4. Výrazné a pritom jednoducho pôsobiace doplnky, to je presne to, čo tvoj ležérne elegantný outfit dotiahne do absolútnej dokonalosti! Kožená maxi kabela, do ktorej sa vojde všetko potrebné a prípadne aj nepotrebné ozvláštnená rôznorodými strapcami a inými visacími doplnkami, k tomu Ray-Ban pilotky (nos celoročne!) a opäť sexy pôsobiace topánky na vysokom opätku nachádzajúce sa presne na tenkej hranici medzi klasickými lodičkami a šteklami zo sex shopu. Pre odvážnejšie je tu ešte na výber nejaký ten šperk - upäté jednoduché pánske hodinky patriace ku klasickej elegancii však nechaj doma, opäť je potrebné sa priateľsky (no stále na úrovni!) identifikovať s plebsom okolo teba, a tak zvoľ napríklad gorálky Pandora alebo nejakú tú príveskami v tvare všeličoho ovešanú hrubú reťaz z Morellato.

5. Vlasy nos zásadne voľne voľne rozpustené, aby si dala najavo, že si ich pestuješ od puberty, ale zároveň neriešiš nejaké drahé vlasové kreácie, ktoré by ťa až príliš oddeľovali od prostého okolia.

Kto uhádne, čo ma viedlo k napísaniu tohto článku, má bod.

Tento text nie je plagiát a ani sa ničím neinšpiroval. Nikto na svete nemá patent na akékoľvek názory ani na postoje a už vôbec nie tí, ktorí sa pod komentár nevedia ani podpísať. Môj článok a článok na danom servery riešia 2 úplne rozdielne situácie (navyše, ako som postrehol, ako-tak sa zhodujú len v 2 veciach - vlasoch a z malej časti v rifliach), navyše k napísaniu tohto článku som mal aj dôvod, nezmyslel som si len tak z ničoho, že idem písať na túto tému. Komu sa toto vysvetlenie nepáči, riešenie je ľahké - nenavštevujte tento blog.

12 komentárov :

  1. Prepac Alex,ale tento clanok je ubohy.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. je taký, aký má byť

    neberte prosím ako žiadny útok alebo narážku, to s tým nič nemá, ja som chcel len vyjadriť na "ležérnu eleganciu sako+džínsy" svoj pohľad, lebo sa mi vyhadzujú osýpky, keď si niekto pletie džínsy s eleganciou

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ako s tvojím názorom vôbec nesúhlasím, príde mi príliš úzkoprsý, ale okay, rešpektujem ho.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. hana svobodová (frajerka Leosa Maresa)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. veľmi podobný článok som čítala na modnipeklo.cz, akurát na tému "nenápadný luxus"... ešte aj fotka je z toho istého prostredia? :D
    a čo ťa motivalo k napísaniu tohto článku? prezdradíš nám? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tie články (schválne som si ten druhý našiel prečítal) sú písané každý na úplne inú tému, to, že sa v nich stretávajú podobné názory je vec zjavne rovnakého pohľadu na vec, čo neviem ovplyvniť ;)

    impulz k napísaniu tohto článku bol jeden z novších článkov na Stajl.sk venujúci sa rifliam

    OdpovedaťOdstrániť
  7. hana svobodová (frajerka Leosa Maresa) - isto nie, vyzerá to na nejakú španielku

    OdpovedaťOdstrániť
  8. alex, nedaj sa odradit ludmi co ti vypisuju hovadiny.mas blog a ludia by mali byt vdacni, ze z toho malo blogov co na slovensku su a snazia sa akosi vypulirovat a dat dobru radu zadarmo, ak si to nevazia a nechcu to citat nech to necitaju..nech si kupia americky vogue.aj tak je tam hovno..:D
    ev ev

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mne sa tvoj nazor paci :D Ja rifle nemusim uz dlho. Ak som teda spravne pochopila skryte posolstvo... :D Dobre si to napisal. Nemam sice nic ani proti tomuto outfitu "navleces a ides", ale takto ja utekam na postu alebo do obchodu ked za 15 minut zatvaraju :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ja nemám proti tomuto štýlu obliekania takisto nič, ale neznesiem, ak to niekto nazve eleganciou

    z toho mám automaticky vyrážku

    žena takto oblečená môže byť oblečená pekne, štýlovo, módne, ak to niekto nutne potrebuje, tak aj sexy, ale NIE elegantne

    OdpovedaťOdstrániť