streda 18. marca 2015

Vzniká nový slovenský mesačník EVITA

Vydavateľstvo Mafra Slovakia sa rozhodlo pre nečakaný krok - na trh plánuje už 27. apríla uviesť nový lifestylový mesačník EVITA. Stáť bude 2,40€ a ponúkne 150 strán čítania. Doteraz bolo vydavateľstvo v tomto segmente prítomné len prostredníctvom prílohy Hospodárskych novín Prečo nie, ktorá sa medzi fanúšikmi módy a dizaju teší pre svoju kvalitu veľkej obľube.

Áno, tipujete správne - šéfredaktorkou nového časopisu nebude nikto iný než známa spisovateľka a rozhlasová moderátorka Evita Urbaníková. Vydavateľstvo v súčasnosti usilovne pracuje na koncepte časopisu a zložení redakcie. O vizuál časopisu sa postará agentúra Komplot, marketingové aktivity zastreší agentúra Creative Department. Okrem Evity sa na tvorbe časopisu podiela aj Jana Štrbková, ktorá pred rokmi uvádzala na trh doteraz úspešný týždenník Nový Čas pre ženy a bola tiež šéfredaktorkou medzičasom zrušeného mesačníka Rebecca.

Podľa mojich informácií časopis EVITA nebude konkurovať priamo časopisom EVA a EMMA, ale bude skôr modernejšou verziou spomínaného zrušeného časopisu Rebecca, ktorý sa zameriaval na ženy staršie ako 35 rokov a ich rodiny s nadpriemernými, ale nie vysokými príjmami. V súčasnosti je na našom trhu s podobnou profiláciou dostupný český mesačník Marianne, ktorý je v ČR najúspešnejším mesačnkom pre ženy a dlhodobo si udržiava vysokú kvalitu aj popularitu.


A čím sa chce časopis EVITA odlíšiť od konkurencie? Podľa Ivana Hamšíka, riaditeľa obsahu vydavateľstva Mafra Slovakia "EVITA ponúkne príbeh. Príbeh Evity, úspešnej ženy, ktorá ako asi každá žena to nemala vždy jednoduché, ale popri svojej rodine dokázala vybudovať úspešné knižné vydavateľstvo a uspieť na trhu. Zároveň zostala sama sebou. A teraz je táto Evita tvárou aj nášho mesačníka. My sa na nič nehráme, prostredníctvom časopisu budeme ženám ponúkať skutočný život. Pretože Evita naozaj vie, čo ženy chcú."

Určite bude zaujímavé sledovať, či sa časopisu podarí na trhu uspieť. Evita je pre veľkú časť cieľovej skupiny rozhodne veľmi atraktívne meno, na druhú stranu má aj veľa odporcov. Všetko ukáže čas.

2 komentáre :

  1. Tak na to jsem sám zvědavý..v dnešní době ve velké konkurenci nejen tištěných, ale hlavně internetových magazínů přijít s něčím takovým..držím palce..

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  2. porovnavat casopis evita napriklad s ceskou marianne, je dost velka trufalost

    OdpovedaťOdstrániť