streda 2. októbra 2013

Vyjde encyklopédia MÓDA

O chystanom vydaní tejto knihy viem už približne rok, ale nakoľko sa stále posúval termín vydania, chcel som sa vyhnúť špekuláciám. Teraz je už však všetko pripravené, a tak sa módni nadšenci môžu tešiť.


Česká pobočka vydavateľstva Ikar vydá 25.10. encyklopédiu MÓDA z edície známych veľkých obrazových publikácií vydavateľstva Dorling Kindersley (Zviera, Zem, Rastlina a tak ďalej). Jedná sa o najucelenejšiu a najkomplexnejšiu publikáciu o móde, aká bola kedy vydaná. Na 480 rozmerných stranách čaká čitateľa fascinujúca cesta dejinami módy od staroveku až po súčasnosť. Od starovekého Egypta cez baroko až po Chanel a najmodernejšie módne značky ponúka táto encyklopédia vyčerpávajúci prehľad o všetkom, čo kedy ľudia nosili na pozadí vývoja spoločnosti.

Hoci sa uvažovalo o tom, že kniha vyjde aj v slovenskom jazyku, vydavateľstvo Ikar nakoniec usúdilo, že v prípade tohto veľmi špecifického titulu by predaj slovenského vydania nebol ekonomicky únosný. Cena knihy sa bude pohybovať na úrovni 50-60€ a náklad je pomerne limitovaný, v žiadnom prípade kniha nevyjde v masovom náklade ako predchádzajúce obrazové publikácie.

3 komentáre :

  1. ... ak je toto titulka knihy, tak je viac ako príšerná

    OdpovedaťOdstrániť
  2. v gorile je predobjednávka za 52 € s poštovným, vyzerá to lákavo ale za tú sumu si to musím 2x rozmyslieť:)

    OdpovedaťOdstrániť