štvrtok 23. augusta 2012

Slovenská AB Kozmetika definitívne skončila

Po rokoch vlastníckych machinácií a neúspešnom pokuse o reštart výroby, sa tradičná slovenská AB Kozmetika s najväčšou pravdepodobnosťou navždy stratí z trhu - skončila totiž v konkurze. V posledných rokoch sa kvôli výpadku výroby takmer nadobro stratila z obchodov, doteraz sa vraj zákazníčky roky zvyknuté na svoju obľúbenú kozmetiku pýtajú, či sa nevrátila do predaja. Možno vás to prekvapí, ale ešte v roku 2006 bola AB Kozmetika lídrom na slovenskom trhu s prípravkami starostlivosti o pleť; žiadna Nivea, Garnier či L'Oréal.

Legendárnym výrobkom AB Kozmetiky bol výživný mandľový krém, ktorý sa vyrábal viac ako 50 rokov. Keď mala značka pred pár rokmi prejsť reštrukturalizáciou, ktorá sa nakoniec kvôli majetkovým ťahaniciam nepodarila, licenciu na receptúru získala česká firma Vivaco Cosmetics, ktorá mandľový krém vyrába dodnes (a zjavne aj bude vyrábať), v skutočnosti však vraj nie je úplne zhodný s krémom od AB.


5 komentárov :

  1. je to skoda. Sice som nebola ich cielova skupina, ale aj tak mi je luto, ze vsetko originalne nase nakoniec prevalcuju kozmeticke koncerny. A este sa o to aj vydatne pricinime...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. .. spomínam si, ako teta voňala tým mandľovým... vždy ho mala na poličke

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hej, aj mne je to celkom ľúto. Stará mama ho používala a tá mandľová vôňa sa mi s ňou spája...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krem Damita mandľový krém je vraj pôvodná receptúra mandľového krému AB, ktorú prebrali zamestnanci AB kozmetiky :) a inak mne mandľový krém strašne pripomína detstvo :)

    http://www.eshop.prevas.biz/kremy-na-tvar/1387-dc-mandlovy-vyzivny-krem-50-ml-8586006302512.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. škoda... ja som si teraz od nich kúpila skvelý krém na mastnú pleť. Aj sa mi zdal nejaký lacný, tak to možno chceli už len dopredať...

    OdpovedaťOdstrániť