štvrtok 1. marca 2012

Hor sa do Shana!

Bratislava opäť raz ukázala, že je skutočne svetové mesto! Na Laurinskej - tam, kde kedysi dlhé roky sídlil Slovenský spisovateľ, kde sa vzal-tu sa vzal nový super ultra fešn obchod značky Shana. Nemajú ho ani Česi, ani Maďari ba ani Poliaci, tento zjavne pôvodom španielsky reťazec zatiaľ krášli mladé slečny okrem domovského Španielska (trilión pobočiek) len v Gruzínsku (1 pobočka), Rusku (2 pobočky), Grécku (1 pobočka), na Malte (1 pobočka) a dokonca v Mexiku či na exotickej Arube (spolu 4 pobočky). Keď sa na to tak pozerám, ten zoznam krajín mi pripadá taký....... podozrivý? O značke sa mi nič podstatné podariť nenašlo - žiadna história, žiadna filozofia, proste nič, na jej oficiálnej stránke sa jednoducho podstatné informácie nedozviete. Kto sem tento reťazec dotiahol tiež nie je úplne jasné, v obchodnom registri figurujú 2 Španieli a ja mám silné pochybnosti o tom, žeby ich len tak napadlo expandovať práve na Slovensko, keď si mohli vyberať z lepších východoeurópskych trhov. Mám podozrenie, že na Slovensku majú nejakých známych, ktorí ich presvedčili, že presne toto si slovenský trh a najmä slovenský spotrebiteľ žiada; alebo sú to šikovní podnikatelia, ktorí sa už na Slovensku niekde uchytili a vedia, že na tomto môžu získať ďalší celkom slušný balík. A čo si teda náš spotrebiteľ žiada?


 
Ďalšie polyesterové kráľovstvo odeté do desne sexy ružového obalu. To nestačí Tally Weil? To nestačí, že aj to H&Mko k nám posiela len samé odpady zo Západu? Shana útočí skutočne kruto, oblečenie drahšie ako 15€ sotva nájdete a aj nad 10€ je to len tak-tak. Pre bratislavské pipky pohladenie na duši. Už nebudú mať 1 svetrík z Tally Weil, radšej kúpia zo desať v Shana. To je jedno, že z tej ehm... kvality... musí aspoň trochu príčetný človek dostať epileptický záchvat, chalošom sa to určite bude páčiť. Veď posúďte sami (podotýkam, že s niečím takým ako materiálové zloženie si v Shana hlavy nelámu, preto ho nikde neuvádzam, ale ono ani netreba, letmý pohľad napovie, že sa bavíme o polyestere, nylone a rôznych bavlnených úpletoch prachmizernej kvality...):

Z kolekcie Pink ma uchvátil najmä model naľavo. No kurví kroj ako vyšitý; na toto by si hádam ani dievčatá na Krížnej netrúfli (všetky obrázky sa dajú rozkliknúť do detailnej veľkosti):
No schválne si to rozkliknite.  Z materiálu toho topu sa mi robia kruhy pred očami. Čosi hnusohnusne umelé a navyše tak nekvalitné, že každá smietka prachu zostane na ňom prichytená už navždy. Aj tých 8€ je moc. Dojem kurvieho kroja len umocňuje niečo ako sukňa, zjavne kus dajakého ekl polyesteru zošitý štýlom za minútu 200 kusov.

Kolekcia Dress up prináša kurví kroj v luxusnejšom vydaní, zipsy sú teraz strašne in... Márne sa snažím odhadnúť, čo chce tvorca/nositeľka takýmito "šatami" svetu povedať. Viem, že teraz je to strašne cool, hrať sa na hollywoodske hviezdy v obtiahnutých sexy šatočkách, model Shana však na mňa pôsobí ako... no, nemôžem si pomôcť, ale ako tepláky premenené na šaty:
 

Začala s tým Prada a teraz to už majú všetci - čipkové šaty. A Shana predsa nebude pozadu.
Milé dievčatá, radšej zájdite do galantérie, kúpte čipky a ušite si také šaty samé. Som si istý, že zoženiete krajšie čipky a nie henten gučovitý prapodivný hnus. A hlavne si nenamýšľajte, že v tom budete vyzerať tak nádherne ako v tomto:
Pretože nebudete.

Na záver len taká pikoška. Kolekcia Basica (asi že Basics - jednoduchosť) ponúka toto skvelé tričenko len za 3.99€! No berte rovno zo desať! Ale len pod podmienkou, že ich budete nosiť na spanie niekde v trópoch a po prepotení poputujú rovno do koša. N-E-CH-C-E-M to vídať na ulici!!!

Tak hor sa do Shana! Alebo ani nie...?

13 komentárov :

  1. skor alebo ani nie pretože mi to príde také ako Tally Wheil (ako to dobre píšem)

    www.karissaworld.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Už sa menia časy.. Vždy chodili babenky na disco v tričkách s flitrami z NY, ale teraz budú mať nové módne šaty zo Shany! :D
    Ináč ten tovar vyzerá ako stvorený pre cigánky v našom meste...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. majú... nájdeš ho na adrese chcemvyzeratakolacnastetka.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. len preto, že sa jej to páči, si nemusel odpovedať takto "gentlemansky"... :(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. vazne hnus. a vobec teraz je VSETKO oblecenie tak nekvalitne a oznacene made in cina az ma z toho boli hlava. vazne, keby som teraz hladala oblecenie bez napisu made in cina tak asi chodim naha. a to si nemyslite ze nakupujem u cinanov (teda nie priamo lebo ked sa na to tak pozeram, su cinania aj celi aupark, eurovea, polus a vsetky ostatne nakupaky :( /cest vynimkam/ )

    OdpovedaťOdstrániť
  6. to v žiadnom prípade nebolo myslené na pisateľku toho komentu, je to len moja predstava o tom, ako by táto "značka" mala nazvať svoj prípadný e-shop

    OdpovedaťOdstrániť
  7. v tom prípade sa ospravedlňujem...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. btw nemyslim si ze ceny budu take ako v eshope...ked som bola v madarsku bola som v tally a mali uplne ale uuuuplne ine ceny ako u nas :D alebo take hm ci ine znacky ako je hollistar, abercrombie, ci jak sa to pise alebo gap sa v zahranici beru ako u nas cinan a na slovensku sa za tym vsetci idu povrazdit lebo znacka!!! a to nevravim o tych nadnesenych cenaaach..hnus velebnosti :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. inak na tej tvojej odpovedi s nazvom eshopu sa smejem este stale :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Chem len dodať, že je to pravda, že sú to španieli. Bude sa otvárať aj viac pobočiek na Slovensku aj v čechách. Shana patrí pod sieť Inditex ako napríklad Zara alebo Bershka.
    A ku kurvim krojom by som len dodala to, že Shana nie je ani podľa môjho gusta, ale bohužial to skoro žiaden obchod na Slovensku. To či sa dievčina oblečie naľahšie zaleži len od nej, a od jej osobnosti. Totižto moda u nás je ešte veľmi v plienkach a ženy sú neodvazne a ked su - vyzera to priserne. Nevedia narabat s farbami, v obchodoch su same umele vlakna a nevkusne potlace, ale bohuzial sme v takej dobe. U nas dievcata jedoducho nepoznaju hranicu mezdi niecim naozaj sexi a vulgarizmom. Vacsina.
    Dolezite je vediet kombinovat a pred tym nez odsudim Shanu pojdem sa tam pozriet, lebo dolezite je vediet hladat, kombinovat a citit sa v tom dobre.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ako kurvy sa slečny môžu poobliekať aj do oblečenia z obchodov NY, či Takkoo atď.... stačí nevhodná kombinácia farieb a tovaru :))
    Shana je cenovo prispôsobená všetkým spoločenským vrstvám a teda dostupná aj sociálne slabším rodinám - finančne....
    navštívila som Shana obchod priamo v Španielsku a nepotrebovala som ísť do detského oddelenia, aby som si vybrala niečo na seba, keďže moja konfekčná veľkosť je 32-34... a dá sa veľmi pekne skombinovať, aby človek bol cool a nepôsobil ako kurva na diaľnici :))

    OdpovedaťOdstrániť