utorok 18. októbra 2011

Liliane Bettencourtová definitívne zbavená svojprávnosti

Dedička kozmetického gigantu L’Oréal Liliane Bettencourtová (88) je podľa súdu skutočne mentálne nespôsobilá starať sa o majetok. Ku svojmu koncu sa tak blíži kauza, ktorá 3 roky zamestnávala bulvárne aj seriózne médiá po celom svete.


Najbohatšej Francúzke, ktorá je podľa magazínu Forbes s majetkom v hodnote vyše 23 miliárd dolárov v prvej dvadsiatke najbohatších ľudí na svete, súd v pondelok pridelil opatrovníka. Starať sa o ňu má jej 25-ročný vnuk Jean-Victor Meyers. Starostlivosť o jej majetok súd zveril jej dcére Francoise Bettencourtovej­-Meyersovej a dvom vnukom.

Lekárska správa, ktorú zverejnil krátko pred rozsudkom francúzsky denník Le Monde, konštatuje, že Bettencourtová trpí stredne ťažkou Alzheimerovou chorobou a zmiešanou demenciou. Víťazom tohto "boja" sa tak stáva samotná dcéra Francoise, ktorá matku obvinila z nesvojprávnosti po tom, čo vysvitlo, že stará pani venovala svojmu blízkemu priateľovi dary v hodnote asi 1 miliardy eur.  I keď právni zástupcovia Liliane posudok spochybnili, súd im nevyhovel a napriek tomu, že miliardárka sa chce odvolať, rozsudok nadobudol platnosť okamžite.

Nepomohli ani vyjadrenia samotnej Liliane pre noviny, v ktorých napríklad tento víkend uviedla, že ak by ju mala opatrovať jej dcéra, zadusila by sa. Je preto odhodlaná opustiť Francúzsko. Ani to však nebude mať jednoduché, nakoľko finančné prostriedky na to potrebné by jej museli poskytnúť už jej noví správcovia majetku.

Nech žijú zdravé rodinné vzťahy nezaťažené majetkovými a dedičskými spormi! ;)

2 komentáre :

  1. no blizky priatel sa teda ma....je to smutne ze sa takto handrkuju o majetky....:(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aj ja chcem mat taku blizku priatelku ako je ona :D to by bolo handier...

    OdpovedaťOdstrániť