utorok 19. apríla 2016

Forever 21 príde na Slovensko a do Českej republiky

Zatiaľ čo reťazec Primark so vstupom na náš trh napriek klebetám stále otáľa, jeden z jeho najväčších konkurentov ohlásil vstup na slovenský a český trh. Americký reťazec fast fashion Forever 21 má už na jeseň 2016 otvoriť svoju prvú predajňu v Prahe, čoskoro, po nej by mala nasledovať aj Bratislava. Firma nevstupuje na trh priamo, ale formou franšízy bude jej predajne spravovať spoločnosť Teren Management Europe, ktorá súčasne so slovenským a českým trhom privedie reťazec aj do Poľska, Rumunska, Maďarska, Bulharska, Švajčiarska, Grécka a Portugalska.

Forever 21 je americkým giagantom produkujúcim lacnú a rýchlu módu určenú pre mladú cieľovú skupinu s viac ako 30-ročnou tradíciou. V súčasnosti  má vyše 750 obchodov v 48 krajinách po celom svete a zamestnáva viac ako 35 000 ľudí. Známy je najmä neustálym prílevom nového a nového oblečenia počas celej sezóny. Inými slovami, je to presne ten typ obchodu, kde vidíte (zväčša) korpulentné černošky trhať sa o posledný kus trička úbohej kvality. Na druhú stranu, príchod takéhoto gigantu by mohol zásadne pohnúť celým trhom s cenovo prijateľným oblečením na Slovensku.


1 komentár :

  1. ...na jednej strane to chapem,sak hlavne mesto, no na druhej... dost smutne ze tieto "svetove" obchody maju hranicu nasho statu pri tabuli Bratislavy a dalej je pre nich len nikdy nekonciaca bezvyznamna pustatina.. takze ak niekedy bude tento obchod u nas v KE, budem asi tak v dochodku, ak sa vobec dockame toho ze niekto zisti ze v tej "pustatine" za Bratislavou ziju tiez ludia.

    OdpovedaťOdstrániť