streda 14. októbra 2015

Vyjde česká ELLE MAN

Segment pánskej módy začína byť čoraz lukratívnejší z pohľadu inzercie a nárastu tržieb. Niet preto divu, že české vydavateľstvo Burda sa rozbodlo na tento trend reagovať a prvýkrát v histórii vydá samostatné vydanie časopisu ELLE MAN, ktoré vyjde 6.11.2015. Rozsah časopisu nie je známy, rovnako ani to, či bude v predaji aj na Slovensku.


ELLE MAN vychádza pravidelne, zväčša 2-4krát do roka, v mnohých krajinách západnej Európy, Južnej Ameriky a Ázie, v posledných rokoch časopis vyšiel aj v Maďarsku či Srbsku, a čitateľom prináša klasický mix článkov z oblasti módnych trendov, pánskej kozmetiky, moderných technológii, gastronómie, cestovania, ale aj vzťahov a rozhovory so známymi a úspešnými mužmi. Vydavateľstvo Burda si už koncet raz vyskúšalo - pred niekoľkými rokmi bolo súčasťou jedného z čísiel ELLE.

V segmente pánskych časopisov na Slovenskom a Českom trhu nastávajú v posledných rokoch zmeny. Vydavatelia si postupne uvedomujú, že aj mužskí čitatelia začínajú od magazínov chcieť viac než len lascívne fotografie polonahých žien. Roky vychádzala (veľmi mierna) módna príloha dvakrát do roka ako súčasť časopisu Maxim, neskôr sa pridal Harper's Bazaar so samostatnou prílohou Men, ktorá bola, podľa môjho názoru nie veľmi šťastne, pred dvomi rokmi nahradená licencovanou prílohou Big Black Book magazínu Esquire (stále vychádza ako súčasť októbrového a aprílového vydania pánskeho časopisu). Na jar tohto roka vyšlo prvé, stále však pomerne konzervatívne, na pánsku módu špecializované vydanie časopisu For Men, ktoré v menšom rozsahu vychádza aj v slovenskej verzii (aktuálne je v predaji 2. špeciálne číslo). Z čisto slovenských projektov možno menovať niekoľko rokov, nepochopiteľne, už nevychádzajúcu občasnú prílohu časopisu Eva s príznačným názvom Adam a tiež prílohu L'Homme časopisu La Femme, na ktorú si už dnes málokto spomenie.

Slovenskí a českí mužskí čitatelia však naďalej čakajú na vydávanie samostatného kvalitného licencovaného pánskeho časopisu, napríklad GQ.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára