pondelok 22. apríla 2013

Český GLAMOUR je na spadnutie

Nie je to prvýkrát, čo na mojom blogu informujem o špekuláciách v súvislosti s vydávaním českej edície svetoznámeho magazínu GLAMOUR. Ešte nikdy však neboli tieto zákulisné informácie tak blízko k realite ako práve teraz.


Pokusov o vydávanie tohto prestížneho magazínu na Českom (a teda aj Slovenskom) trhu už bolo veľmi veľa. Počiatky týchto pokusov siahajú ešte do obdobia krátko po roku 2000 a nasledovali ďalšie a ďalšie, - vždy pod vedením iného vydavateľstva - no nikdy sa nedotiahli dokonca. Viac o niektorých týchto pokusoch sa môžete dočítať TU.

Teraz vstupuje na scénu vydavateľstvo Sanoma Media (vydáva napríklad českú Marie Claire). Podľa zákulisných informácií už prebehlo medzi vydavateľstvom a držiteľom licencie, svetoznámym vydavateľským domom Condé Nast (vydáva aj Vogue), niekoľko rokovaní a všetko naznačuje tomu, že boli úspešné. Hoci definitívne rozhodnutie ešte zďaleka nepadlo, všetko je údajne na dobrej ceste. Vydaním českého GLAMOUR by vydavateľstvo napĺňalo svoje plány pod novým vedením, a to rozširovať portfólio licencovaných časopisov vyššej triedy, do ktorej GLAMOUR určite patrí.

GLAMOUR je jedna z mála medzinárodných magazínových značiek, ktoré nie sú dostupné na "československom" trhu, pritom v ostatných stredoeurópskych krajinách sa GLAMOUR teší veľkému záujmu, rovnako tiež v menej vyspelých trhoch na Balkáne. Najväčšej priazni sa GLAMOUR teší vo Veľkej Británii. Výhodou tohto magazínu je najmä "vreckový" formát a s tým súvisiaca nižšia cena, obsahovo sa zameriava na mladšie čitateľky než oslovujú magazíny ELLE či Marie Claire. Jeho najbližším konkurentom by bol magazín JOY, ktorý, paradoxne, v Česku pred rokmi odštartoval práve ako protiútok voči vtedajším snahám o vydávanie českej edície GLAMOUR.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára