streda 7. marca 2012

Hedi Slimane novým šéfom značky Yves Saint Laurent

To, o čom sa šuškalo zopár dní je už aj oficiálne - Hedi Slimane preberá žezlo po legendárnom Stefanovi Pilatim a stáva sa tak novým umeleckým riaditeľom ikonického módneho domu Yves Saint Laurent.


Slimane tvoril pre Dior kolekcie pánskej módy od roku 2000 do roku 2007. Pripisuje sa mu revolučná zmena v štýle tejto módnej značky a tiež značný vplyv na celú pánsku módu, do ktorej vniesol tzv. objemnú čiernu siluetu. 

Slimane sa narodil 5.7. 1968 v Paríži v rodine talianskej matky a tuniského otca. Pôvodne chcel byť novinárom. Pre Yvesa Saint Laurenta vytvoril kolekciu už na rok 2000/2001, ale potom odišiel k Diorovi. Teraz sa do YSL opäť vracia a jeho úlohou bude upevniť postavenie značky a jej povedomie v očiach verejnosti.

Jeho predchodca Stefano Pilati 5. 3. 2012 predstavil svoju poslednú ženskú kolekciu YSL na sezónu jeseň/zima 2012. Rodák z Milána pracoval počas svojej kariéry okrem francúzskeho módneho domu i pre taliansku značku Giorgio Armani, módny dom Prada či Miu Miu. V roku 2000 začal spolupracovať s legendárnou značkou YSL pri navrhovaní ženskej línie pod vedením Toma Forda. Kreatívnym riaditeľom módneho domu YSL sa stal v roku 2004. Svoju funkciu tak dobrovoľne opúšťa po 7 rokoch.

1 komentár :