štvrtok 10. marca 2011

Československá FASHION TV bude oveľa dostupnejšia

S príchodom Gabriely Drobovej na post riaditeľky Fashion TV CZ&SK a so vstupom nového utajeného investora sa naša mutácia tejto svetoznámej televízie o móde konečne prebúdza z letargie. Doteraz ju bolo možné sledovať len prostredníctvom niektorých káblových operátorov, navyše vo veľmi zlej obrazovej kvalite. Túto jar sa však všetko zmení. Od 15. 3. 2011 sa Fashion TV CZ&SK stane súčasťou ponuky satelitného operátora Skylink a stane sa tak oveľa dostupnejšou pre slovenských a českých divákov. Program bude šírený nekódovane, takže naladiť si ho bude môcť každý, koho satelit je prispôsobený na príjem signálu z družice Astra 3B (23,5 stupňa východne).

Program československej Fashion TV je v súčasnosti z veľkej časti tvorený najmä preberaním materiálov z materskej verzie, pričom 3x denne je doplnený špeciálnym programovým slotom mapujúcim českú a slovenskú módnu scénu. Podiel domácej programovej tvorby však bude postupne stúpať. Naša Fashion TV už má aj svoju prvú moderátorku, ktorou sa stala mladá česká herečka Nikol Moravcová (známa najmä vďaka role jednej z asistentiek redakcie v seriále Dokonalý svět). Ďalšie nové tváre pribudnú čoskoro.


FASHION TV CZ&SK si budete môcť naladiť na týchto parametroch (podstatné sú zvýraznené):
  • Satelit: Astra 3B (23,5 stupeň východne)
  • Transponder: 3.205, alebo alternatívny transponder
  • Polarizácia downlinku: lineárna, Horizontálna
  • Frekvencia downlinku: 11 798 MHz (resp. 11 797 MHZ - záleží na type prijímača)
  • Modulácia: QPSK
  • FEC (Forward Error Correction): 3/4
  • Symbolová rýchlosť: 27 500 MSym/s

5 komentárov :

  1. som zvedava ,ale aj tak myslim, ze ta prava (nie ze by tato bola nejaky fejk) je proste Ftv!..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ale veď aj naša FTV je pravá ;) to by sme mohli aj na anglickú, americkú alebo taliansku verziu povedať, že nieje to pravé orechové, pretože "tá pravá" verzia je francúzska ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tešim tešim tešim:)) už bolo na čase, konečne si možno Slovač uvedomi, ze Erika Judiniova nie je vrcholom vkusu! Morika a Paviel taky tak:)) Bude dufam na co pozerat!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veľmi som zvedavá na programovú štruktúru. Lebo Slováci v tomto nie sú moc dobrý. Nevedia uvažovať pokrokovo..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jéj, super príspevok, veľmi si ma potešil.. FTV sledujem už roky vždy v hoteloch, keď jazdím po európe. Tá naša je obsahovo slabšia, veľmi ma potešilo, že bude stúpať podiel domácej programovej tvorby. Gabika je šikula, tak uvidíme.)

    OdpovedaťOdstrániť