piatok 24. septembra 2010

Karolína Kurková bude na obálke luxusného čísla českej ELLE

ELLE Extra je špeciálne číslo magazínu ELLE zamerané výsostne na luxusnú módu, kozmetiku a design. Niekoľko rokov vychádza, zväčša v predvianočnom období, v zahraničí - napríklad v Taliansku. Minulý rok vyšlo prvýkrát aj v Česku a nebude tomu inak ani tento rok. Vyjsť by malo v posledných októbrových dňoch a na jeho obálke nebude nikto iný, než topmodelka Karolína Kurková, ktorá sa nedávno vrátila do sveta módy po materskej dovolenke. Chcete ho? V tom prípade vás asi nepoteším, budete si totiž musieť preň zájsť do Česka, nakoľko toto špeciálne číslo u nás v predaji nie je (aspoň tomu tak bolo minulý rok). Kto však má rád Karolínu, nemusí zúfať, objaví sa totiž aj vo veľkej fashion story v novembrovom čísle "normálnej" ELLE, ktoré vychádza 15. októbra. V článku nájdete ďalšie informácie z redakcie českej ELLE, napríklad aj o príchode nového magazínu.

Po dlhých rokoch odchádza z postu módneho riaditeľa Ján Kimák (mimochodom rodák zo Slovenska, ktorý sa nikdy "nepočeštil" a stále sa k svojej slovenskej národnosti rád hlási). Za jeho odchodom nestoja osobné problémy alebo nebodaj nezhody v redakcii; Ján sa totiž sťahuje do New Yorku. Na jeho miesto nastúpi Jan Králíček, bývalý šéfredaktor luxusného českého magazínu Dolce Vita. Ak mám vyjadriť svoj osobný názor - nemám z toho dobrý pocit. Ján bol génius, pretože dokázal do módy v českej ELLE vniesť extravaganciu, ale stále to bola bežne nositeľná móda, naopak móda v Dolce Vita bol (a stále je) jeden krásny a luxusný výstrelok, ktorý výborne vyzerá na stránkach časopisu, ale v reále by bol často nenositeľný. Uvidíme... Podobné pocity som mal aj túto jar, keď sa šéfredaktorka Lada Rudovská začala chystať na materskú dovolenku a vysvitlo, že na jej miesto nastúpi Andrea Běhounková - dovtedajšia šéfredaktorka dvojtýždenníka Žena a život. Lada nikdy nebola považovaná za módnu ikonu, avšak svoju prácu odvádzala výborne a za jej pôsobenia sa zvýšila čítanosť ELLE o takmer 50 %. Pri všetkej úcte k Běhounkovej, ktorá síce stála za výrazným omladením Ženy a života, ale nevedel som si ju na tom poste predstaviť... Avšak moje obavy sa ukázali ako neopodstatnené a napríklad obálky sa mi za Andreinho vedenia mimoriadne páčia.

Česká ELLE redizajnovala. A to kompletne. Osvojila si layout, ktorý sa používa vo väčšine zahraničných edícií. Charakterizuje ho čistota, elegancia a veľa čiernej farby. Priznám sa, mne v ňom práve veľa čiernej prekáža, pretože sa podľa mňa články veľmi nepatrične "zlievajú" do zhluku písmen... Snáď časom zvýraznia aspoň titulky.

Pred 2 rokmi bolo na český trh uvedené pilotné číslo exkluzívneho magazínu o bývaní ELLE Decor. Časopis sa ujal a odvtedy vychádza každé 3 mesiace. Teraz prichádza na český trh ďalší exkluzívny časopis so značkou ELLE. Ide o legendárny francúzsky gastronomický magazín ELLE à Table. Pilotné číslo vychádza už 30. 9. a v predaji bude do konca roka. S pravidelným štvrťročným vydávaním sa počíta od roku 2011. Bohužiaľ, tak ako ELLE Decor, ani ELLE à Table nebude u nás v predaji.

1 komentár :