streda 25. novembra 2015

MADAM EVA December 2015: Adriana Kmotríková

Ja to radšej moc nebudem komentovať, lebo zase budem za toho najhnusnejšieho človeka na svete... každopádne o celej tej jej chorobe si myslím svoje. Ako darček masážna rukavica.

pondelok 16. novembra 2015

utorok 10. novembra 2015

ELLE December/Prosinec 2015: Eva Doležalová

Namiesto vianočnej obálky tu máme po ročnej prestávke opäť resort nezmysel, pre ktorý na lokálnom trhu neexistuje cieľová skupina a myslím, že ani všeobecne chuť pozerať si podobné oblečenie v zime, navyše tradične sú týmto kolekciám vyhradené januárové čísla, strčiť to na december, to je riadne cez čiaru...

sobota 7. novembra 2015

EVA December 2015: Baya Koláriková

Od vianočnej obálky som očakával viac, navyše Baya tu vyzerá na 11 rokov... Ako darček sklenený pilník na nechty, vzorka Perwoll Black, vzorka telového mlieka Dove DermaSpa, vzorka čaju Mistral. V budúcom čísle ako darček tradičný diár, tentokrát na výber z troch zvieracích potlačí.



Tlačenica na šmejdy

Keď pred rokmi švédska handráreň H&M zaplatila značke Lanvin tučnú sumu, aby na zopár desiatok svojich bangladéšskych hábov mohla našiť luxusnú vysačku, strhla sa priam hystéria. Zúfalé Slovenky a stajlisti (poskoci) rôznych celebrít hodiny stáli pred obchodom v rade, aby ukoristili katastrofálne, alebo lepšie povedané tak štandardne bangladéšsky odfláknuté, kusy umeliny, z ktorých kade-tade trčali nite, otrasné zipsy a iné pekelnosti.

Roky plynuly, H&M každý rok ohlásilo vždy ďalšiu novú, dobre zaplatenú "spoluprácu" s nejakou luxusnejšou značkou, ale mám taký dojem, že rok čo rok tieto kolaborácie strácali lesk, haló opadlo, záujem sa vytratil.


Tento rok sa H&M spojilo so značkou Balmain. Značka nepochybne luxusná a drahá, u nás však pramálo známa. Nenahovárajme si, toho Versáčeho a Gabanu pozná každá Marika z Trebišova, ale Balmain? U nás skoro neznámy pojem.

Nič však nie je ľahšie, ako predať Slovákovi pocit luxusu, pocit, že som niečo viac. Na to Slováci vždy sadnú ako muchy na lajno. Nuž, pred H&M to opäť vyzeralo ako v časoch onoho bájneho Lanvinu, hoci to teraz bol "iba nejaký Balmain".

Milé Slovenky... Sako narýchlo zošité otrockou rukou bangladéšskej/čínskej/vietnamskej alebo inej pracovníčky v plechovej továrni umiestnenej do chemicky zamoreného ázijského priemyselného údolia, bude stále len kus šmejdu. Môže mať aj sto vysačiek Balmain a cenu päťkrát nadsadenú, luxusný kúsok z neho nikdy nebude. A vy nebudete nikdy dobre oblečené, budete úplne bežné, tuctové ženy s predraženým kusom nekvalitného oblečenia.

V odkaze dokladám, pre mňa šokujúce, zábery z nákupného centra: tlačenica na šmejdy.

streda 4. novembra 2015

EMMA December 2015: Dara Rolins & Rytmus

Vyberať najlepšiu obálku spomedzi týchto troch je to isté ako vyberať najkrajšie psie hovienko z trávniku pred petržalskými bytovkami... Ja by som teda 15. výročie časopisu s týmito dvomi osobami na obálke nechcel oslavovať ani náhodou... Vy áno? Pribalená "kniha" Jana Benková - Jedna noc nestačí, karta na zľavu 20% do H&M, vzorka telového mlieka Dove DermaSpa, voňavá tránka Guess Double Dare.